• Džudo: Starčevački Akademci doneli pet medalja iz Beograda

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  013 Info

  U Beogradu je u nedelju 13. marta, održan II Memorijalni turnir “Slobodan Rakić Cakan” na kome su džudisti Akademije “Jocić” iz Starčeva ostvarili rezultate iznad očekivanih.

  Na ovom takmicenju učestvovalo je 570 takmičara iz osam država, a naši Akademci su zasenili svojom borbenošću kao i plasmanima, te doneli u Pančevo jedno zlato i po dva srebra i bronze.

  “Osim standardnih medaljasa vrlo dobro su se borili i najmlađi među njima i zabeležili svoje prve pobede. Najuspešniji među njima bili su Đorđe Miljković i Teodor Manić koji su poraženi u borbama za medalje i tako bili peti”, rakao je trener Miroslav Jocić.

  Antonina Nikolić, najstarija među njima, već afirmisana džudiskinja, potvrdila je svoju dominaciju i kvalitet. Sve svoje rivalke pobedila je efeknim bacanjima i tako osvojila najsjajniju medalju.

  “Takođe, standardni “medaljaš” Vuk Milovanović, možda i najbrže i najlepše “pobio” sve protivnike do finala. U finalu za poznavaoce džudo sporta, koji su gledali meč ostao je gorak ukus sudijske odluke, a Vuk je morao da se zadovolji srebrom”, istakao je Jocić.

  Dodao je da je Dejan Strigić pokazao kontinuitet od početka godine i, nakon četiri pobede i poraza osvojio srebrnu medalju.

  Natalija Stricic je, kako je isatkao, morala da se zadovolji trećim mestom i da sačeka sledeće takmičenje za “popravni”.

  Mihajlo Ttrajanovski, sa najkraćim stažom u džudou, svakako prednjači svojom voljom i željom za uspehom, koju je juče krunisao bronzanom medaljom i ozbiljno skrenuo pažnju svim svojim rivalima.

  Jocić je ovo takmičenje ocenio kao uspešan dan za sportski kolektiv, naglašavajući da će nastaviti sa radom i takmičenjima shodno svojim mogućnostima.

   

  U Beogradu je u nedelju 13. marta, održan II Memorijalni turnir “Slobodan Rakić Cakan” na kome su džudisti Akademije “Jocić” iz Starčeva ostvarili rezultate iznad očekivanih.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Sport

  Streljačka družina „Pančevo 1813“ uspešna u Kikindi

  Proteklog vikenda je u Kikindi održano peto kolo Lige pionira Vojvodine na kojem je nastupilo osamdeset takmičra iz 14 vojvođanskih klubova, među kojima i devet takmičara iz Streljačke družine „Pančevo 1813“.

  Pančevcu Aleksi Rakonjcu zlato u Zagrebu

  Srpski strelci puškom su prvog dana 47. “Trofeja Mladosti” u Zagrebu izborili četiri plasmana u finala i osvojili dve medalje, obe u juniorskoj konkurenciji.