• FUDBAL: Posle velike drame pančevački Železničar u baražu – bod kao kuća

    U poslednjem kolu plej auta Super lige viđena je velika drama i nekoliko klubova je strepelo do samog kraja za opstanak. U Ivanjici Železničar je odigrao 1-1 (0-0) protiv Javora kojem je trebala pobeda da izbori direktan opstanak u ligi.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    FUDBAL: Posle velike drame pančevački Železničar u baražu – bod kao kuća
    Foto: 013info

    U prvom poluvremenu obe ekipe su kao što se i očekivalo igrale veoma oprezno, jer ulog je bio veliki. Javor je imao veći posed lopte, ali konkertniji je bio Železničar koji je preko Romanića u 23. minutu bio i najbliži golu, ali njegov odličan udarac krajnjim naporom je odbranio golman domaćina.

    U drugom poluvremenu Javor veoma brzo stiže do željenog vođstva. U 48. minutu posle jednog centaršuta sa leve strane lopta preleće sve igrače i na drugoj stativi Ratković neometan glavom šalje loptu u mrežu. Fudbaleri Železničara nisu se uplašili poraza. Trener gostiju u igru je uveo dva napadača, Kahvića i Pavlova i to mu se isplatilo u 75. minutu. Posle centaršuta Romanića zaplivao je kroz vazduh Aleksandar Kahvić i glavom efektno je poslao  loptu u mrežu. Pokušavao je Javor do kraja meča da dođe do željene pobede.,ali Pančevci su znali kako da sačuvaju toliko željeni bod na ovom gostovanju.

    Direktan konkurent Železničaru Voždovac pobedio je na svom terenu Radnik sa 3-2, iako je gubio sa 0-2, ali ostao je na 7. mestu na tabeli sa 38 bodova i seli se u niži rang takmičenja. Železničar je izborio 6. mesto sa bodom više i u baražu će igrati protiv Inđije koja je završila na 3. mestu u Prvoj ligi Srbije, dok će Javor kao petoplasirana ekipa sa 40 bodova igrati protiv Tekstilca iz Odžaka koji je 4. u Prvoj ligi Srbije. Prve utakmice baraža igraće se već u sredu, a revanš meč sledećeg vikenda.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport

    Pančevački Železničar pred svojim navijačima

    Fudbaleri Železničara novu sezonu u Super ligi otvorili su na najbolji mogući način. Pobedili su u Leskovcu, Radnički iz Kragujevca sa 3-2 , a u subotu pred svojim navijačima dočekuju Napredak […]