• Pobeda ‚‚Tamiša“ posle produžetka

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    U južnobanatskom derbiju Košarkaške lige Srbije košarkaši ‚‚Tamiša“ su u Hali sportova na Strelištu posle jednog odigranog produžetka savladali ekipu ‚‚Vršca“ rezultatom 93:90 (19:26: 26:14; 21:23; 16:19; 11:8). U veoma neizvesnom meču posle velike drame u rgularnom delu, ali i u završnici produžetka, domaćin je veoma dobrom igrom zabeležio 11 pobedu u sezoni i popne se na 5. mesto na tabeli. Teško je izdvojiti ijednog pojedinca u redovima ‚‚Tamiša“, pošto je svaki igrač u nekom momentu meča ili omogućio svom timu da ostane u igri ili da napravi osetnije vođstvo. 

    Prvu četvrtinu susreta obeležile su centarske linije oba tima, sa jedne strane su bili dominantni Hukić i Peković, dok je u sastavu ‚‚Vršca“ prednjačio dvojac Simović-Kljajević. Veći broj izgubljenih lopti domaćina i laki poeni iz kontranapada gostujućeg sastava, doneo je 7 poena prednosti Vrščanima na kraju prve četvrtine. Ipak, domaćin je od sredine druge četvrtine zaigrao znatno agresivnije u odbrani i sprečio poene iz reketa, a kako su gosti lošije šutirali sa spoljnih pozicija njihova prednost se polako topila, pa je u 16. minutu ‚‚‚Tamiš“ preokrenuo rezultat (36:35). ‚‚Trojke“ su pogađali Simić (2), Smiljanić i Dumić, dok je Nikola Vujović dominacijom u skoku u nekoliko navrata svom timu doneo poene iz drugog napada. Domaćin je zaigrao na najvišem nivou i na odmor otišao sa prednošću od 5 poena – 45:40.

    Treću deonicu je obeležila ‚‚teška artiljerija“. Obe ekipe su imale visok procenat uspešnih šuteva za tri poena, a najdominantniji je bio kapiten ‚‚Tamiša“ Dušan Hukić sa tri pogođene trojke. Pančevački košarkaši su imali 7 poena prednosti (63:56), ali su u samoj završnici treće četvrtine uspeli da smanje razliku na tri poena zaostatka. Posle samo dva minuta poslednjeg dela igre ‚‚Vršac“ je napravio preokret lakim poenima Simovića (66:67), ali je ‚‚Tamiš“ uzvratio trojkom Miloševića. U samoj završnici viđena je velika neizvesnost, a u poslednji minut ‚‚Vršac“ je ušao sa prednošću od dva poena (78:80), zatim je Dumić promašio jedno bacanje, a posle velike borbe za loptu na sredini terena petnaestu trojku za ‚‚Tamiš“ na ovom meču postigao je Dušan Milošević. Gosti su izjednačili preko Despotovića, pa je domaćin imao 22 sekunde da dođe do pobede u regularnom toku susreta. Međutim, Milošević se spetljao pa je pobednik rešen u produžetku. 

    Tokom dodatnih pet minuta gosti su imali više snage, strpljenja, bili su precizniji, pravili su manje grešaka, pa su ponovo u posednji minut ušli sa prednošću, ovog puta od 5 poena (84:89), ali naredna dva napada nisu iskoristili, pa je ‚‚Tamiš“ preko mladog Ilkića (dva svobodna i trojka) stigao do novog izjendačenja (89:89). U poslednjih 25 sekundi Manojlović je četiri puta bio precizan sa linije slobodnih bacanja za veliku radost igrača na terenu i navijača na tribinama.

    – Dosta teška utakmica i za vođenje i za gledanje, veoma zahtevna. Čini mi se da je ovaj meč bio iznad lige i što se tiče energije i kvaliteta igre u većem delu utakmice. Rezultatska klackalica je trajala tokom cele utakmice, gde su i jedan i drugi tim igrali za život, jer je meč bio veoma važan za oba tima, naročito ako se ima u vidu kakav nas raspored očekuje do kraja prvenstva. Sa ovom pobedom smo obezbedili opstanak. Pribojavao sam se ove utakmice iz više razloga, pre svega što je ‚‚Vršac“ veoma dobra ekipa, a drugo je to što smo znali da je njima ova utakmica ili biti ili ne biti, pa tako nisu imali šta da izgubili što se videlo po nivou njihove borbenosti, energije i kvaliteta igre. To je veoma dobra i iskusna ekipa. Moram da budem zadovoljan karakterom mojih igrača, njihovom željom, borbenošću i zbog toga što se nisu predali nijednog trenutka i kad je izgledalo da je utakmica izgubljena. Sigurno smo mogli da imamo neka bolje rešenja u završnici drugog poluvremena i produžetka i da smo mogli da pobedimo i u toku regularnog dela meča, ocenio je ovaj susret Bojan Jovičić, trener KK ‚‚Tamiš“. 

    Centar ‚‚Vršca“ Andrija Simović bio je najefikasniji igrač utakmice sa 23 poena, a pomagali su mu Miloš Riboskić sa 17 i Miloš Grubor sa 16 postignutih poena. Kapiten ‚‚Tamiša“ Dušan Hukić predvodio je svoj tim i po broju postignutih poena – 18 (4 trojke), Filip Dumić je postigao 12 (tri trojke), Nikola Simić 11 (tri trojke), a Aleksandar Ilkić 10 uz 4 asistencije. Značajan učinak su imali i Manojlović, Smiljanić, Peković i Vujić sa po 8 poena. 

    U narednom kolu, koje je na programu već u sredu, Košarkaški klub ‚‚Tamiš“ igra na teškom gostovanju u Smederevu protiv direktnog konkurenta za plasman u Super ligu Srbije, ekipom ‚‚Smederevo 1953″. 

     

    T.M.

     

    U južnobanatskom derbiju Košarkaške lige Srbije košarkaši ‚‚Tamiša“ su u Hali sportova na Strelištu posle jednog odigranog produžetka savladali ekipu ‚‚Vršca“ rezultatom 93:90 (19:26: 26:14; 21:23; 16:19; 11:8). U veoma neizvesnom meču posle velike drame u rgularnom delu, ali i u završnici produžetka, domaćin je veoma dobrom igrom zabeležio 11 pobedu u sezoni i popne se na 5. mesto na tabeli. Teško je izdvojiti ijednog pojedinca u redovima ‚‚Tamiša“, pošto je svaki igrač u nekom momentu meča ili omogućio svom timu da ostane u igri ili da napravi osetnije vođstvo. 

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport

    AK Dinamo među 10 najboljih klubova u Srbiji

    U Kraljevu je, u subotu, održano poslednje ekipno prvenstvo Srbije i to u konkurenciji starijih juniora. AK,, Dinamo“ Pančevo učestvovao je na ovom takmičenju u konkurenciji muškaraca i […]