• Medalje za pančevačke atletičare na državnom prvenstvu u Kraljevu

    U Kraljevu je ,održano pojedinačno prvenstvo Srbije na 10.000 metara u kategoriji starijih juniora/ki i seniora/ki, kao i Prvenstvo Srbije za starije pionire. Na takmičenjima su učestvovali i klubovi iz Pančeva i ostvarili zapažene rezultate.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Medalje za pančevačke atletičare na državnom prvenstvu u Kraljevu
    Foto: AK Dinamo

    Atletičarka ,,Dinama“ Sanja Marić je sa lakoćom istrčala trku na 10.000 metara i osvojila ubedljivo prvo mesto. 

    .Atletičarka AK Tamiš, Milica Bunčić osvojila je odlično treće mesto i bronzanu medalju. Plasman Milice Bunčić na državnom prvenstvu je izuzetno vredan, obzirom na šestomesečnu pauzu u trenažnom procesu zbog kompleksnog medicinskog tretmana koji je zahtevao potpuno mirovanje i odsustvo sa atletske staze.  Milica je sa laganim treninzima, uz dozvolu lekarskog tima počela tek pre četiri nedelje, i učešće na državnom prvenstvu je trebalo da bude samo provera trenutnog psihofizičkog statusa.

    Foto: AK Tamiš

    Naredno veliko takmičenje za koje će se Milica Bunčić pripremati  je državno prvenstvo u kategoriji seniora koje je na programu krajem juna meseca.

    U kategoriji seniorki u trci na 10.000 metara pobedilia je legendarna Srpska atletičarka Olivera Jevtić (MLU). Peto mesto u muškoj konkurencji zauzeo Mirko Stanković atletičar „Panonije“ koji sledećeg vikenda nastupa u finalu Kupa Srbije za seniore u disciplini 3000 metara stiplčez.

    Kada je u pitanju Prvenstvo Srbije za pionire za Atletski klub „Panonija“ nastupilo je 5 atletičara.

    Nina Štrkalj je u trci na 60 metara učestvovala u najbržoj grupi i to u konkurenciji sa dve godine starijim atletičarkama i na kraju zabeležila rezultat 8:63 sekundi.

    Valetnina Mirkov nastupila u disciplini sportskog hodanja na 2000 metara i osvojila srebrnu medalju.

    Foto: AK Panonija

    MIlica Jelić, Anđela Stefanović, Valentina Mirkov i Nina Štrkalj su istrčale štafetu 4 x 100 metara gde su se našle na sredini tabele među 19 klubova.

    Pioniri AK Dinamo nisu imali sreće . Naime, državna rekorderka Ksenija Mrkela na 800 metara, od koje su svi očekivali sigurnu pobedu, sapletena je pri ulasku u poslednji krug trke. Prilikom pada doživela je i lakšu povredu i  posle dve uzastopne titule prvaka Srbije nije uspela da je po treći put zaredom odbrani. Za takmičare Dinama bilo je i dosta finalnih trka i dobrih rezultata od bacačkih do trkačkih disciplina ali ovog puta bez odličja. 

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport

    Medalje za SD „Pančevo 1813“ u Novom Sadu

    Proteklog vikenda u Novom Sadu je održano tradicionalno međunarodno takmičenje za Grand Prix Novog Sada, na kojem je Streljačka družina ,,Pančevo 1813" imala osam nastupa u više disciplina i […]