• Medalje za pančevačke takmičare na državnom šampionatu u powerliftingu za seniore

  Proteklog vikenda u hali sportskog centra Rakovica u Beogradu, održan je državni šampionat u powerliftingu u kategoriji seniora. Organizator prvenstva bio je powerlifting klub Disciplina iz Beograda uz pokroviteljstvo powerlifting saveza Srbije.
  Na ovom prvenstvu pravo nastupa pored seniora imali su juniori kao i veterani do 60 godina. Učestvovalo je 105 takmičara dok je iz redova kluba dizača tegova Dinamo uspešan nastup upisalo 17. Zbog prevelikog broja takmičara, satnica nastupa bila je raspoređena u dva dana.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Medalje za pančevačke takmičare na državnom šampionatu u powerliftingu za seniore
  Foto: KDT Dinamo
  Prvog dana takmičenja nastupale su sve telesne kategorije devojaka kao i kategorije muškaraca do 59, 66, 74, 83 i 93 kg dok su takmičari u kategorijama do 105, 120 i preko 120 kg bili na programu 2.dana.
  U konkurenciji devojaka za KDT „Dinamo“ nastupale su Jovana Milošev, Jana Živanović, Aleksandra Kurdulija, Istra Nikolić i Jovana Radovanov. 
  Zlatne medalje i osvojeno prvo mesto pripalae su juniorkama Jovani Milošev (kategorija do 52 kg) i seniorki Jovani Radovanov (kategorija 84+ kg).
  Srebrnu medalju osvojila je juniorka Aleksandra Kurdulija u kategoriji do 69 kg. Istra Nikolić, takođe juniorka,zauzela je treće mesto u kategoriji preko 84 kg. Jana Živanović zauzela je 8.mesto u kateogiji do 63 kg.
  Vladimir Jović pobedio je u kateogiji seniora dk 59 kg. U kategoriji do 93 kg nastupali su Nemanja Đerić (4.mesto), Luka Živanović (5.mesto) i Nenad Matijašević (6.mesto).
  Foto: KDT Dinamo
  Najuzbudljivija kategoriji, sa najviše takmičara bila je kateogija do 83 kg, u kojoj je nastupalo čak 18 takmičara. Prva tri plasirana takmičara bili su upravo takmičari KDT „Dinamo“, Ognjen Crnčević, Aleksandar Kačavenda i Sergej Šalić. Danilo Stojić zauzeo je 11.mesto dok je Stefan Bozičković bio 17.
  U kategoriji di 105 kg treće mesto zauzeo je Miloš Sekulović dok je 5.mesto pripalo Viktoru Fosu. Darko Zarić osvojio je 3.mesto u kateogriji do 120 kg.
  Naredno takmičenje na kojem će  Dinamo imati predstavnike održava se 8.juna u Svilajncu, gde će na programu biti prvenstvo Srbije u disiplini benč pres za sve uzrastne kateogrije. 

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Sport