• Nakon dobrog plasmana u Turskoj, Pančevka Milana Tirnanić blizu kvote za Evropsko prvenstvo u Rimu.

  Prvenstvo Balkana za seniore, održano je ovog vikenda, na stadionu Ataturk u Izmiru, Turska. Ovo takmičenje je okupilo 430 vrhunskih atletičara iz 21 zemlje, uključujući olimpijske, svetske i evropske šampione a srpski tim je osvojio 9 medalja.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Nakon dobrog plasmana u Turskoj, Pančevka Milana Tirnanić blizu kvote za Evropsko prvenstvo u Rimu.
  Foto: AK Panonija

  Prvog dana takmičenja srpska reprezentacija koja je brojala 23 člana, osvojila je 7 medalja, od toga 1 zlatnu, 4 srebrne i 2 bronzane.

  Atletski klub „Panonija“ iz Pančeva je u reprezentaciji Srbije predstavljala jedna od najbržih srpskih sprinterki Milana Tirnanić.

  Ona je u kvalifikacijama u trci na 100 metara ostvarila odličan rezultat od 11:36 sekundi koji je na samo 2 stotinke od nacionalnog rekorda na 100 metara.

  -Ovaj rezultat će Milani sigurno doneti i dosta bodova koje skuplja za učešće ne Evropskom prvenstu u junu u Rimu, ističe Saša Stojilović glavni trener „Panonije“.

  Usled pomeranja satnice za oko 3 sata sve takmičarke su u finalu trčale malo slabije rezultate a Milana Tirnanić je zauzela peto mesto rezultatom 11:53 što joj takođe donosi solidan broj bodova za Rim.

  Na kraju takmičarskog dana ženska štafeta na 4 x 100 m u sastavu: Ivana Ilić, Milana Tirnanić, Anja Lukić i Katarina Vreta rezultatom 44.36 sekundi je po drugi put ovog meseca oborila zvanični državni rekord a u generalnom plasmanu je osvojena srebrna medalja.

  MIlanu Tirnanić trenira uz Slobodana Stojića i svetski poznati trener holandske reprezentacije, švajcarac Laurent Mawley, koji je inače trener svetske šampionke Femke Bol.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Sport

  Dobar vikend za pančevačke gimnastičarke

  Kup Vojvodine grupnih vežbi, u organizaciji Gimnastičkog saveza Vojvodine, održan je u subotu, 8. juna , u Novom Sadu. U nedelju, 9. juna, u Svilajncu, održano je Državno prvenstvo individualnog […]