• Nove medalje za AK Panoniju iz Pančeva

    U četvrtak, 17. oktobra, u centru Požarevca održana je 60. po redu tradicionlana ulična trka – 60. GRAND PRIX Požarevac 2024. Kao i svake godine, Atletski klub „Panonija“ učestvovao je na takmičenju.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Nove medalje za AK Panoniju iz Pančeva
    Foto: AK Panonija

    Među prvima je nastupio Minja Althajm u trci dečaka 5. razreda, a zauzeo je 8. mesto.

    Potom je usledila trka seniorki gde je uz juniorske i seniorske prvakinje države nastupila i Faustina Sorochi Stanković na stazi dužine 2000 m. Ušla je u pet najboljih i osvojila novčanu nagradu organizatora.

    Nakon toga je u trci devojčica 6. razreda na 600 m nastupila i Una Althajm i osvojila bronzano odličje.

    Milica Jelić je nastupila u trci omladinki u trci na 800 m, a u cilj je ušla treća i donela još jednu bronzu za „Panoniju“.

    U trci rekreativaca na 3000 m nastupili su Goran Nikolić i Mirko Stanković.

    Od samog starta trke Stanković je diktirao ritam trke i u cilju stigao do zlatne medalje dok je Nikolić trku završio kao četvrti.

    Glavni trener Saša Stojilović ne krije zadovoljstvo povodom ovog uspeha:

    – Veoma mi je drago da smo i ove godine osvojili veliki broj medalja na ovoj trci, a posebno to što je po prvi put sa svojim suprugom Mirkom nastupila i nigerijka Faustina Sorochi Stanković koja je osvojila novčanu nagradu u trci seniorki. Njoj predstoji duži period privikavanja i aklimatizacije na naše uslove“, istakao je Stojilović.

    AK „Panonija“ je od ove godine tehnički organizator „15. Savskog polumaratona“ koji će se tradicionalno održati 11.11. u 11 sati sa startom na Savskom Keju u Bloku 70, a a prijave se vrše preko sajta Trka.rs 

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport

    Nove medalje za AK Panoniju iz Pančeva

    U četvrtak, 17. oktobra, u centru Požarevca održana je 60. po redu tradicionlana ulična trka – 60. GRAND PRIX Požarevac 2024. Kao i svake godine, Atletski klub "Panonija" učestvovao je na […]

    Medalje za pančevački Džudo klub Dinamo u Beočinu

    Na 14. Međunarodnom džudo turniru u Beočinu "Trofej Beočina 2024.", koji je održan u subotu, 13. oktobra, pančevački Dinamo je nastupio sa četiri takmičara, a osvojene su dve bronzane […]