• Novi Pazar slavio u Pančevu

    Fudbaleri Železničara u 13. kolu Super lige izgubili su na svom terenu od Novog Pazara sa 1-0 (1-0). Pančevačka ekipa tako je nastavila neuspešnu seriju na svom terenu, jer poslednji put su pobedili pred svojim navijačima još 30. avgusta.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Novi Pazar slavio u Pančevu

    Gosti su u prvom poluvremenu bili mogo bolji protivnik. Zatvorili su sve prialaze svom golu,a iz kontre su vrebali svoju šansu. Jedna takva ukazala im se u 16. minutu kada je Ljajić iskosa sa leve strane izbio ispred golmana Popovića , snažno je šutirao, ali  golman Železničara ne uspeva da uhvati loptu već je kratko odbija.Pritrčava Miletić i neumoljivo pogađa gornji desni ugao Popovića. U 42. minutu mogli su Novopazarci da dupliraju vođstvo, ali je Ljajićev šut glavom Popović ovog puta  uspeo da ukroti.

    U drugom poluvremenu Železničar je zaigrao mnogo bolje, a ulaskom Cvetkovića bio je i mnogo konkretniji i opasniji u napadu. Već u 53. minutu Knežević je idealno centrirao,a Romanić sa peterca šutira glavom pored gola. U 65. minutu na sredini terena greši Jusif, a Đuranović to koristi i izlazi sam ispred golmana Popovića i šalje loptu u mrežu. Ipak, posle intervencije iz VAR sobe pogodak je poništen zbog ofsajda. Mogao je Železničar do izjednačenja u 73. minutu, ali posle odličnog prodora Cvetrkovića po levoj strani  i upotrebljivog centaršuta Jovanović šutira preko gola. U 81. minutu Cvetković je odlično izveo slobodan udarac sa 20-tak metara, ali lopta je umesto mreže pogodila prečku.

    Nakon meča mnogo zadovoljniji bio je trener Novog Pazara Tomislav Sivić koji je donedavno vodio pančevačku ekipu:
    – Postavili smo dobro utakmicu i sve je funkcionisalo kako treba, imali smo dobru kontrolu meča i čekali smo svoj pravi momenat i iskoristili smo ga. Železničar je bio mnogo opasniji u drugom poluvremenu posle ulaska Cvetkovića, ali uspeli smo da osvojimo vredne bodove-rekao je Sivić.

    Trener Železničara Marko Savić nije krio razočarenje nakon meča:
    – Mnogo nam je teško, to kažem u svoje i u ime igrača, jer već treću utakmicu gubimo kod kuće,a ovo nam je možda bio i najbolji meč. Očigledno je da su igrači pod određenim pritiskom pred svojim navijačima, da nemaju sigurnost , da nisu rasterećeni i prave zbog toga greške koje im nisu svojstvene. Moramo dalje da radimo, da treniramo i da to popravimo- zaključio je Savić.

    Rukovodstvo Železničara pre početka utakmice uručilo je Tomsilavu Siviću simboličan poklon kao zahvalnost za ostvarene dobre rezultate na klupi pančevačke ekipe u prošlom prvenstvu.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport

    Novi Pazar slavio u Pančevu

    Fudbaleri Železničara u 13. kolu Super lige izgubili su na svom terenu od Novog Pazara sa 1-0 (1-0). Pančevačka ekipa tako je nastavila neuspešnu seriju na svom terenu, jer poslednji put su […]

    Veliki uspeh pančevačkog PK Olimp

    Na Međunarodnom plivačkom mitingu "Plivačke nade 2024", koji je održan u Kikindi 19. oktobra, Plivački klub Olimp je nastupio sa ukupno 18 takmičara i osvojio 12 medalja. […]