• Pančevački atletičari uspešni na kvalifikacijama za seniorski KUP Srbije

    Proteklog vikenda na atletskom stadionu u Sremskoj Mitrovici održano je drugo kolo kvalifikacija za seniorski KUP Srbije. Na takmičenju su učestvovali i pančevački klubovi. Atletski klub ,,Dinamo“ Pančevo je nastupio u ženskoj konkurenciji. Osvojeno je pet medalja. 

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Pančevački atletičari uspešni na kvalifikacijama za seniorski KUP Srbije
    Foto: AK Dinamo

    Sanja Marić je pobedila u trci na 3000 metara dok je u trci na 5000 metara osvojila drugo mesto.

    Dunja Atanacković je osvojila dva treća mesta u trkama na 3000 metara i 5000 metara. Ona je u obe discipline ostvarila kvalifikacionu normu za finalna takmičenja.

    Ženska štafeta 4×400 metara osvojila je drugo mesto i kvalifikovala se za finale KUP-a Srbije za seniore. Sastav štafete: Tamara Blanuša, Sanja Marić, Vanja Mičević i Dunja Atanacković.

    Kvalifikacionu normu za finale ostvarile su i Tamara Blanuša u trci na 400 metara prepone istrčavši lični rekord kao i Vanja Mičević u trkama na 3000 metara i 5000 metara.

    Atletičar pančevačke „Panonije“ Mirko Stanković je, na istom takmičenju, nastupio  u disciplini 1500 metara i zauzeo 7.mesto, dok je Vladimir Mirkov nastupio u disciplini 5000 metara sportskog hodanja ali je pred samu trku odustao iz zdravstvenih razloga.

    Foto: AK Panonija

    Mirko Stanković je potom nastupio je i u disciplini stiplčez na 3000 metara i u cilj je ušao kao trećeplasirani sa odličnim rezultatom od 10:53.84 i time se kvalifikovao za finale KUPS-a Srbije. 

    Finale KUP-a Srbije održaće se za 14 dana u Kraljevu.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport

    Pančevački Železničar pred svojim navijačima

    Fudbaleri Železničara novu sezonu u Super ligi otvorili su na najbolji mogući način. Pobedili su u Leskovcu, Radnički iz Kragujevca sa 3-2 , a u subotu pred svojim navijačima dočekuju Napredak […]