• Pančevački atletičari uspešni na kvalifikacijama za seniorski KUP Srbije

  Proteklog vikenda na atletskom stadionu u Sremskoj Mitrovici održano je drugo kolo kvalifikacija za seniorski KUP Srbije. Na takmičenju su učestvovali i pančevački klubovi. Atletski klub ,,Dinamo“ Pančevo je nastupio u ženskoj konkurenciji. Osvojeno je pet medalja. 

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Pančevački atletičari uspešni na kvalifikacijama za seniorski KUP Srbije
  Foto: AK Dinamo

  Sanja Marić je pobedila u trci na 3000 metara dok je u trci na 5000 metara osvojila drugo mesto.

  Dunja Atanacković je osvojila dva treća mesta u trkama na 3000 metara i 5000 metara. Ona je u obe discipline ostvarila kvalifikacionu normu za finalna takmičenja.

  Ženska štafeta 4×400 metara osvojila je drugo mesto i kvalifikovala se za finale KUP-a Srbije za seniore. Sastav štafete: Tamara Blanuša, Sanja Marić, Vanja Mičević i Dunja Atanacković.

  Kvalifikacionu normu za finale ostvarile su i Tamara Blanuša u trci na 400 metara prepone istrčavši lični rekord kao i Vanja Mičević u trkama na 3000 metara i 5000 metara.

  Atletičar pančevačke „Panonije“ Mirko Stanković je, na istom takmičenju, nastupio  u disciplini 1500 metara i zauzeo 7.mesto, dok je Vladimir Mirkov nastupio u disciplini 5000 metara sportskog hodanja ali je pred samu trku odustao iz zdravstvenih razloga.

  Foto: AK Panonija

  Mirko Stanković je potom nastupio je i u disciplini stiplčez na 3000 metara i u cilj je ušao kao trećeplasirani sa odličnim rezultatom od 10:53.84 i time se kvalifikovao za finale KUPS-a Srbije. 

  Finale KUP-a Srbije održaće se za 14 dana u Kraljevu.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Sport