• Pančevački Dinamo vicešampion Srbije u powerliftingu, 11 medalja, 4 državna rekordera

  Klub dizača tegova „Dinamo“ osvajio je vicešampionsku titulu u ekipnom bodovnom plasmanu na državnom prvenstvu u Powerliftingu.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Pančevački Dinamo vicešampion Srbije u powerliftingu, 11 medalja, 4 državna rekordera
  Foto: KDT Dinamo
  Prvenstvo je održano u Trsteniku, učestvovalo je 100 takmičara iz gotovo svih klubova u Srbiji u kategorijama kadeta, juniora i veterana.
  Zanimljiv je podatak da su trećinu takmičara sačinjavale devojke, što je važno istaći zarad popularizacije sporta. 
  Za Klub dizača tegova „Dinamo“ svoj nastup zabeležilo je 24 takmičara koji su svojim učešćem doprineli osvajanju vicešampionske titule u ekipnom bodovnmom plasmanu. 
  U konkurenciji kadeta najsjajnija odličja su pripala: Andreju Radomiroviću (kategorija do 66 kg), Ognjenu Crnčeviću (kategorija do 83 kg) i Aleksandru Kačavendi (kategorija do 93 kg).
  Bronzana medalja pripala je Lazaru Brusinu (kategorija do 74 kg)
  Kod juniora zlatnom medaljom okitili su se Jovana Milošev (kategorija do 57 kg) i Sergej Šalić (kategorija do 74 kg) .
  Titula vicešampiona Srbije u juniorskoj konkurenciji pripala je Luki Rikanoviću (kategorija do 66 kg) i Janku Svetliku ( kategorija do 93 kg). 
  Takođe, bronzanim medaljama u juniorskoj konkurenciji okitili su Aleksandra Kurdulija (kategorija do 69 kg) i Ognjen Despić (kategorija do 83 kg).
  U konkurenciji veterana M1 zlatnu medalju osvojio je Vladimir Jović ( kategorija do 59 kg)
  Skromne ali zapažene rezultate postigli su sledeći takmičari Dinama: Filip Filipović, Danilo Stojić, Jovan Bunčić, Nenad Matijašević, Nemanja Vujić, Aleksa Đorđievski, Miloš Sekulović, Viktor Fos, Petar Stojimanovski, Petar Žarković, Simon Milićević, Bogdan Jovović i gost iz dalekog Hondurasa, Jose Mario Ponce Castillo koji je učestvovao kao gost.
  Svi pomenuti takmičari svojim nastupom doprineli su osvajanju vicešampionske titule u ekipnom plasmanu.
  Pobred brojih odličija, takmičari Dinama postavili su nove državne rekorde u svojim kategorijama. 
  Jovana Milošev (-57 kg) oborila je juniorske rekorde Srbije u disiplinama čučanj (102.5 kg), benč pres (62.5 kg) i total od 282.5 kg (zbir sve tri discipline). 
  Ognjen Crnčević (-83 kg) oborio je kadetski rekord u čucnju (217.5 kg) i mrtvom dizanju (245 kg)
  Janko Svetlik (-93 kg) oborio je juniorski rekord u mrtvom dizanju (291 kg) 
  Sergej Šalić junior (- 74 kg) mrtvo dizanje 250 kg.
  Vladimir Jović (-59 kg) oborio je veteranski rekord u čučnju (137.5 kg), benč presu (100 kg), mrtvom dizanju (140 kg) i totalu ( 377.5 kg) (kateg M1, veterani od 40 do 50 god)
  U KDT Dinamo nema pauze. Naredno powerlifting takmičenje, tkzv „Gala kup“ održaće se 11. i 12.novembra u Knjaževcu za koje će se takmičari intenzivno pripremati, kaže Filip Vlajić, predsednik kluba i dodaje,
  „Zaista sam presrećan kada vidim da je Dinamo nastupao sa rekordnim brojem učesnika na ovogodišnjem powerlifting prvenstvu Srbije. Svi takmičari pružili su maksimum u datom trenutku i rezultat nije izostao. Ponosan sam na sve takmičare koji su svojim zalaganjem i doprinosom omogućili da Dinamo osvoji titulu ekipnog vicešampiona države. Sitnice su odlučivale ekipnog pobednika. Imali smo dostojnog rivala, klub „Iron republic“ iz Beograda, kojima ovom prilikom čestitam na pobedi i osvojenom trofeju. „
  Organizator takmičenja bio je lokalni Powerlifting klub „Hook“ uz pokroviteljstvo powerlifting saveza Srbije i Sportskog saveza grada Trstenik.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Sport

  Takmičari SD „Pančevo 1813“ uspešni u Nišu

  Proteklog vikenda u Nišu je održano Prvenstvo Srbije po B programu za pionire i C programu serijskom vazdušnom puškom za juniorske i seniorske kategorije, koje je najmasovnije takmičenje u […]