• Pančevački džudista Petar Novaković pokorio Afriku

  Petar Novaković iz džudo kluba „Tamiš”, posle osvojenog sedmog mesta na veoma jakom kadetskom KUP-u u Portugalu, osvojio je zlatnu medalju na afričkom KUP-u u Marakešu u Maroku.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Pančevački džudista Petar Novaković pokorio Afriku
  Foto: DŽK Tamiš

  On je u kategoriji preko 90 kilograma ostvario dve pobede protiv domaćih takmičara i sasvim zasluženo se popeo na pobedničko postolje sa najsjajnijom medaljom oko vrata. Ovo će mu mnogo značiti za samopouzdanje, što je veoma važno jer ga do kraja godine očekuju Svetsko kadetsko prvenstvo u Peruu i Evropsko prvenstvo u Bugarskoj, gde tek treba da pokaže svoje prave vrednosti.

  Njegov trener Boris Bevc je zadovoljan ostvarenim rezultatima na ovoj mini turneji i kako kaže svi su bili veoma ponosni i srećni kad su čuli himnu Srbije na pobedničkom postolju. Takvi momenti u karijeri jednog sportiste se ne zaboravljaju i u džudo klubu „Tamiš” veruju da će ih u narednom periodu biti sve više, jer se trud i veliki rad uvek isplate, a Petar Novaković je veoma posvećen ovom sportu i sad se uverio da može biti ravnopravan protivnik svima u svojoj kategoriji.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Sport

  Dobar vikend za pančevačke gimnastičarke

  Kup Vojvodine grupnih vežbi, u organizaciji Gimnastičkog saveza Vojvodine, održan je u subotu, 8. juna , u Novom Sadu. U nedelju, 9. juna, u Svilajncu, održano je Državno prvenstvo individualnog […]