• Pančevački džudo klub Tamiš ugostio najbolje džudiste iz 13 država

    Džudo klub Tamiš organizovao je treći „Trofej Tamiša” u Sportskoj hali Šumice u Beogradu, na kojem je učestvovalo više od 800 mladih džudista uzrasta od devet do 14 godina iz čak 13 zemalja.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Pančevački džudo klub Tamiš ugostio najbolje džudiste iz 13 država
    Foto: 013info

    Bila je to prilika da pre svega takmičari iz brojnih domaćih klubova steknu neophodno iskustvo na ovako jednom velikom međunarodnom takmičenju.

    Turnir je otvorio naš proslavljeni reprezentativac Aleksandar Kukolj, koji će u nedelju sa svima koji to budu želeli održati i zajednički trening, a sve u organizaciji džudo kluba „Tamiš”

    Sećam se kad sam ja ovako počinjao i mnogo su nam značili turniri u našoj zemlji. Mi ih sad zaista imamo dosta, a ovo je jedan od najvećih i deci mnogo znače, jer ne moraju da putuju u inostranstvo da bi odmerili snage sa vršnjacima. Sutra ću odraditi grupne i individualne treninge sa našom decom, ali i sa malim džudistima iz drugih zemalja koji su odlučili da produže boravak u Srbiji i veoma sam srećan zbog toga, rekao je Kukolj.

    Svi učesnici iz naše zemlje, ali i iz inostranstva istakli su odličnu organizaciju i toplo gostoprimstvo domaćina, što je predsedniku kluba Nenadu Šarencu izuzetno drago:

    Nije lako organizovati ovakav jedan turnir koji je mogu slobodno da kažem najjači u Srbiji. Radujemo se velikom odzivu takmičara, ali i mi često putujemo i vodimo našu decu na turnire u našoj zemlji, a sve češće i u inostranstvo i zato se i oni rado odazivaju na naš poziv. To je od obostranog interesa,a najveću korist imaju deca koja stiču nova iskustva i na nama je da se družimo i da se potrudimo da sve ovo što duže traje, istakao je Šarenac.

    Najuspešniji klub na „Trofeju Tamiša” bila je Crvena Zvezda sa 14 osvojenih medalja, drugi je Partizan sa 11, a treći DŽK „Žandarmerija” sa 11 odličja.

    Džudisti domaćeg „Tamiša” osvojili su tri zlatne, jednu srebrnu i dve bronzane medalje i u ukupnom plasmanu zauzeli su sedmo mesto.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport

    AK Dinamo među 10 najboljih klubova u Srbiji

    U Kraljevu je, u subotu, održano poslednje ekipno prvenstvo Srbije i to u konkurenciji starijih juniora. AK,, Dinamo“ Pančevo učestvovao je na ovom takmičenju u konkurenciji muškaraca i […]