• Pančevački Železničar na pravom koloseku

    U sedmom kolu Super lige, fudbaleri Železničara na svom terenu pobedli su subotički Spartak sa 2:0 (1:0).

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Pančevački Železničar na pravom koloseku
    Foto: 013info

    Vojvođanski derbi bolje su započeli gosti, koji su u prvih 15 minuta stvorili nekoliko izglednih šansi, ali nisu uspeli da savladaju sigurnog golmana Popovića. Kazna za promašaje stigla je u 19. minutu. Cvetković je pravovremeno progurao mladog Mitrovića koji u maniru iskusnog strelca pogađa sa 16 metara donji levi ugao gola gostiju. Tako su domaći fudbaleri stigli do vođstva posle prvog udarca u okvir gola, što je možda i demoralisalo Subotičane.

    U drugom poluvremenu Železničar je zaigrao mnogo bolje i u 65. minutu efektan gol postiže Ezeh. On je povratnu loptu Pirgića iskoristio na najbolji mogući način i snažnim šutem sa desetak metara pogađa unutrašnji deo prečke i lopta završava u mreži. Mogao je Železničar i do ubedljivije pobede, ali u sudijskoj nadoknadi vremena Romanić nije iskoristio jedanaesterac.

    Nakon meča trener Železničara Marko Savić je izjavio:

    Spartak je u prvom poluvremenu bio mnogo bolji, jer su izutena defanzivna ekipa i nismo nikako uspevali da dođemo do poseda. Dali smo gol na vreme i tad je bilo sve malo lakše, U drugom poluveremenu smo se manje mučili i uspeli smo da nametnemo svoju igru i da na kraju pobedimo. Sledi nam dvonedeljna pauza zbog reprezentativnih obaveza koja nam dolazi u pravom trenutku da uigramo ekipu, jer imamo 20 novih igrača. Ići ćemo na sedmodnevne pripreme na Zlatibor. iskoristićemo ih na najbolji mogući način kako bi smo u nastavku prvenstva bili još spremniji i bolji.

    Nakon sedmog kola Železničar se nalazi na četvrtom mestu, sa 13 bodova, koliko imaju i prvoplasirana Crvena Zvezda, koja ima dve utakmice manje, Čukarički i OFK Beograd.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport

    AK Dinamo među 10 najboljih klubova u Srbiji

    U Kraljevu je, u subotu, održano poslednje ekipno prvenstvo Srbije i to u konkurenciji starijih juniora. AK,, Dinamo“ Pančevo učestvovao je na ovom takmičenju u konkurenciji muškaraca i […]

    Vojvodina pobedila pančevački Železničar

    Posle jednonedeljne pauze nastavljeno je fudbalsko prvenstvo Super lige. U okviru 8. kola Vojvodina je u Novom Sadu pobedila Železničar iz našeg grada sa 2-0 […]