• Pančevački Železničar slavio u prvom meču protiv Inđije

    U prvoj utakmici baraža za opstanak u Super ligi, fudbaleri Železničara pobedili su, u Loznici, Inđiju sa 2:1 (2:0).

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Pančevački Železničar slavio u prvom meču protiv Inđije
    Foto: 013info

    Pančevačka ekipa je pokazala da je kvalitetniji tim od Inđije, ali pokazali su i domaćini na ovom meču da mogu biti veoma opasni i da nisu slučajno bili treći u Prvoj ligi Srbije.

    Ipak Inđija nije iskoristila svoje šanse, Železničar jeste i sasvim zasluženo je pobedio.

    Već u 9. minutu, posle jednog centaršuta sa leve strane, Hajdin je bio viši u skoku od golmana i spustio je loptu na peterac odakle je glavom Romanić šalje u praznu mrežu. U 20. minutu na sceni su isti akteri. Hajdin je odlično centrirao sa desne strane, a Romanić sa druge stative, ponovo je glavom precizan i dovodi svoj tim u vođstvo od 2:0.

    Tek posle pola sata igre Inđijci su se oslobodili pritiska Panečvaca i najpre pogađaju stativu, a potom Stefan Obradović sa gol linije izbacuje loptu u polje i Železničar je otišao na odmor sa sigurnim vođstvom.

    U drugom poluvremenu pančevačka ekipa je više vodila računa o svojoj mreži i šansu za novi pogodak je tražila iz kontranapada. U jednoj takvoj akciji Hajdin se našao sam na 16 metara, snažno je šutirao, ali golman Tasić je bio na pravom mestu. U 70. minutu golman Mijatović brani šut Popovića, ali pet minuta kasnije je bio nemoćan. Najpre je jedan igrač Inđije pogodio prečku, a lopta se odbila do Janjića koji je snažnim udarcem neodbranjivo šalje u gol. Mogla je Inđija i do izjednačenja u poslednjim trenucima meča, ali još jednom se sjajnom intervencijom istakao golman Mijatović, tako da Železničar može biti veoma zadovoljan ostvarenim rezultatom.

    Revanš meč igra se u ponedeljak u Pančevu i ako puleni Tomislava Sivića ponove igru iz prvog poluvremena ne treba brinuti, jer je Železničar pokazao da je bolji i iskusniji tim od Inđije, ali da se nikako ne sme potceniti, jer ako im se da šansa mogu biti i veoma opasni.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport

    Pančevački Železničar pred svojim navijačima

    Fudbaleri Železničara novu sezonu u Super ligi otvorili su na najbolji mogući način. Pobedili su u Leskovcu, Radnički iz Kragujevca sa 3-2 , a u subotu pred svojim navijačima dočekuju Napredak […]