• Pančevci imenovali šefa: Maradona vodi Železničar

  Pančevački Železničar imenovao je šefa struke – Nebojša Maradona Petrović sedeće na klupi superligaškog debitanta, prenosi Sport klub.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Pančevci imenovali šefa: Maradona vodi Železničar
  Foto: Pixabay
  Najodgovorniji za rezultate biće ranije imenovani trener Nenad Mijailović.
  Najodgovorniji za rezultate biće ranije imenovani trener Nenad Mijailović.
  Praktično, Maradona Petrović dolazi kao iznuđeno rešenje, neophodno za rad u superligaškom klubu. „Pokrivaće“ mlađeg kolegu i imati minimalnu ulogu u stručnom štabu. Prethodno je prekinuo saradnju sa nižerazrednim Tempom iz Sefkerina.

  Rukovodstvo Železničara, pre sedam dana, smenilo je Aleksandra Lintu i imenovalo Nenada Mijailovića za trećeg trenera u sezoni. Mladi stručnjak, u Pančevo pristigao iz Metalca, prethodno je odlično vodio pančevačkom klubu „bratski“ Vršac, međutim, tek stiče pravo na UEFA nacionalnu licencu, dovoljnu za rad u Prvoj ligi.

  Posle smene Linte i imenovanja Mijailovića, Železničar je napustio i sportski direktor Ivan Adžić.

  Klupski čelnici dali su se u potragu za kvalifikovanim stručnjakom i rešenje, očekivano, pronašli u gradskim okvirima. Iza Nebojše Petrovića, trenera zapažene reputacije od pre dve decenije, ostali su zapaženi mandati u Radu i Beogradu. Vodio je i ženski klub sa Banjice, mestu na kojem je izradio za domaće okvire zapaženu igračku karijeru.

  Praksa pokrivanja kolega nije nova u fudbalskoj Srbiji. Prošle sezone, sličan patent koristio je Voždovac.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Sport