• Pančevci uspešni na Prvenstvu Srbije u olimpijskom dizanju tegova za seniore

    U hali sportova u Subotici održano je prvenstvo Srbije u olimpijskom dizanju tegova za seniore i veterane. Takmičenje je organizovao klub dizača tegova Spartak uz pokroviteljstvo saveza Vojvodine i Srbije za dizanje tegova.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Pančevci uspešni na Prvenstvu Srbije u olimpijskom dizanju tegova za seniore
    Foto: KDT Dinamo

    Za KDT Dinamo nastupali su dvojica najboljih takmičara, Uroš Dašić i Miloš Obrenović.

    Uroš Dašić nastupao je kategoriji do 89 Kg i, sa uspešno savladanih 125 Kg u disciplini trzaj i 158 Kg u izbačaju, zauzeo prvo mesto.

    Rezultat od 158 Kg je ujedno i novi državni rekord u seniorskoj kategoriji do 89 Kg, koji je sada u vlasništvu Dinamovca Uroša Dašića.

    Foto: KDT Dinamo

    U narednoj težinskoj kategoriji do 96 Kg nastupao je Miloš Obrenović. On je uspešno savladao 120 Kg u trzaju dok je u izbačaju upisao rezultat od 130 Kg.

    Zadovoljan sam nastupom takmičara Dinama. Ono što je važno da se istakne je to da je Uroš po četvrti put postao prvak države. Takođe moram napomenuti da je on državni rekorder u disciplini izbačaj pune tri godine. Miloš je 10 dana pre prvenstva povredio biceps i diskutabilno je bilo hoće li nastupati na ovogodišnjem prvenstvu. Uprkos tome, uspeo je da obori vlastiti rekord u disciplini trzaj, istakao je Filip Vlajić, glavni trener i predsednik kluba.

    Foto: KDT Dinamo

    Takmičari Dinama su ovim prvenstvom završili takmičarsku jesenju sezonu u 2024. godini.

    Već narednog vikenda u Zaječaru, održava se prvenstvo Srbije u powerliftingu za kadete i juniore gde će klub Dinamo nastupati sa oko 20 takmičara kao i prvenstvo Srbije u olimpijskom dizanju tegova za seniorke koje se održava u Somboru.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport

    VESLANJE: Pančevac Miloš Boškov osmi u Evropi

    Na Evropskom prvenstvu za mlađe seniore, koje se održalo u turskom gradu Edirne od 7. do 8. septembra, Miloš Boškov, član Veslačkog kluba “Tamiš” i reprezentativac Srbije, ostvario je […]