• Pančevcima četiri medalje na Juniorskom Kupu “Pančevo 2015″

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  013 Info

  U Pančevu je u nedelju 8. marta održan 5. Juniorski Kup “Pančevo 2015″ na nacionalnom nivou koji, sada već tradiocionalno, organizuje Badminton klub “Pančevo”. U salu OŠ “Jovan Jovanović Zmaj” došlo je više od 70 takmičara iz deset klubova, među kojima su bili najbolji srpski igrači u mlađim uzrasnim kategorijama. U veoma jakoj konkurenciji naši mali sugrađani su osvojili četiri medalje.

  Za domaćina turnira, BK “Pančevo” na turniru je nastupilo 11 takmičara, dok je iz redova BK “Dinamo” osam igrača pokušalo da se dokopa medalje u svom gradu. Najuspešnija je bila Anđela Vitman sa dve osvojene medalje. U konkurenciji devojčica do 11 godina starosti neprikosnoveno je osvojila prvo mesto, dok joj je u starijoj uzrasnoj kategoriji, do 13 godina, pripala srebrna medalja. U toj konkurenciji treće mesto je zauzela njena klupska drugarica Sanja Perić. Isto odličje osvojio je i osmogodišnji član “Dinama” Mihajlo Vig u konkurenciji dečaka do 11 godina.

  Najuspešniji klub na 5. Juniorskom Kupu “Pančevo 2015″ bio je BK “Zmajevi” iz Kruševca, čiji su takmičari osvojili šest zlatnih medalja.

  Organizator turnira se i ovog puta pobrinuo da fešta najboljih srpskih mladih badmintonaca prođe u najboljem redu i da takmičari, treneri i publika imaju sve što im je potrebno kako bi mogli da se usredsrede samo na dešavanja na terenu. Da se turnir organizuje na visokom nivou pomogli su Grad Pančevo i Badminton Savez Srbije, kao i Ministarstvo omladine i sporta.

  – Veoma smo zadovoljni ovogodišnjim odzivom takmičara, kojih je u Pančevu preko 70, kao i samom organizacijom. Iz godine u godinu turnir napreduje, sve je bolji i bolji što se tiče organizacije. Pošto je ovo peta godina kako organizujemo ovaj Kup, iskoristili smo priliku da se zahvalimo svima koji nam svih ovih godina pomažu da turnir izgleda ovako kako izgleda. Ovaj turnir u organizaciji BK “Pančevo” već 5 godina, nezvanično, važi za najbolje organizovani juniorski turnir u državi, o čemu svedoče sami učesnici turnira. Ono na čemu ćemo raditi u narednom periodu je produžetak turnira zbog velikog broja učesnika, kako bi i sami mečevi mogli duže da traju, istakao je Ivan Kovačević, direktor turnira i predsednik BK “Pančevo”.

  Plesni klub “Elektra” je još jednom na otvara podigao atmosferu u sali OŠ “Jovan Jovanović Zmaj” svojom atraktivnom tačkom. Ovom prilikom su uručene i nagrade pobednicima 2. Likovnog konkursa na temu “Badminton loptica”, a kako je turnir održan na Međunarodni dan žena, 8. marta, sve dame u piblici i na terenu, dobile su liciderska srca i liciderske badminton loptice u bojama BK “Pančevo.

  T.M.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Sport

  Takmičari SD „Pančevo 1813“ uspešni u Nišu

  Proteklog vikenda u Nišu je održano Prvenstvo Srbije po B programu za pionire i C programu serijskom vazdušnom puškom za juniorske i seniorske kategorije, koje je najmasovnije takmičenje u […]