• Pančevka Lena Kojadinović među predstavnicima Srbije na ceremoniji paljenja olimpijskog plamena u Grčkoj

    Od 14. do 20. aprila u Grčkoj se održavaju Evropske edukaciono sportske igre, a organizator je Evropska federacija za školski sport (ESSF). Srbiju predstavljaju srednjoškolci Sportsko informatičke gimnazije Prestiž iz Beograda, među kojima je naša sugrađanka Lena Kojadinović.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Pančevka Lena Kojadinović među predstavnicima Srbije na ceremoniji paljenja olimpijskog plamena u Grčkoj

    Beogradska asocijacija za školski sport i Savez za školski sport Srbije obezbedili su sredstva za gimnazijalce.

    Tokom prva tri dana, srednjoškolci iz šest zemalja (Grčka, Srbija, Kipar, Velika Britanija, Ukrajina i Francuska) biće u Olimpiji, dok će od 17. aprila boraviti nadomak Atine, u gradiću Maraton.

    Oni će 16. aprila prisustvovati zvaničnoj ceremoniji paljenja olimpijskog plamena, koji će tog dana krenuti dalje kroz Grčku ka Parizu.

    Pored toga, igraće basket tri na tri, imaće jednu atletsku disciplinu i nekoliko radionica.

    Posebno će biti održano i veče Nacija, kada će svaka ekipa nešto reći o zemlji iz koje dolazi. 

    Srbiju pored naše sugrađanke Lene Kojadinović (2008.) predstavljaju i Irina Kontić (2008.), Natalija Maravić (2008.), Dositej Đurić (2008.), Lazar Antonijević (2006.) i Andrija Bigović (2007.). Kapiten Srbije je Lazar Antonijević, koji inače trenira plivanje. Uz naše mlade je i profesor Sreten Srećković. Delegat ovih igara je Gorica Bilak Moconja iz Republike Srpske.

    Lena je inače stalni član reprezentacije Srbije od 2020. u sportskom penjanju. Portal 013info beležio je njene uspehe, među kojima su pobeda na internacionalnom takmičenju u Banja Luci, osvajanja zlatnih medalja u Nišu i Beogradu.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo

    PANČEVO: Red vožnje Pantransporta tokom praznika

    Pantransport će od sutra, 1. maja, zaključno sa ponedeljkom, 6. majem, svoje polaske na svim međumesnim i gradsko - prigradskim linijama obavljati prema režimu reda vožnje za nedelju i dane […]

    PANČEVO: Kako da proverite da li ste na biračkom spisku

    Deo jedinstvenog biračkog spiska za područje grada Pančeva, na osnovu koga će se 2. juna 2024. godine održati izbori za odbornike Skupštine grada Pančeva, izložen je na uvid u Gradskoj upravi […]