• Pančevka Milana Tirnanić šampionka Srbije u sprintu

    U subotu, 29. juna, završen je prvi dan takmičenja najboljih srpskih atletičara na Prvenstvu Srbije za seniore.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Pančevka Milana Tirnanić šampionka Srbije u sprintu
    Foto: AK Panonija

    Na Prvenstvu Srbije za seniore je nastupila atletičarka Atletskog kluba „Panonija“ Milana Tirnanić, još uvek važeća državna šampionka.

    U kvalifikavionoj trci, Milana je sa lakoćom pobedila u drugoj grupi i sa najboljim rezultatom u kvalifikacijama od 11:61 osvojila direktan plasman u finale.

    Treba naglasiti da je važeći državni rekord od 11:34 još 1987. godine postavila Kornelija Šinković, a da je Milana Tirnanić prošle godine išla samo stotinku sporije, a ove godine u kvalifikacijama na Balkanijadi u Izmiru, Milana je trčala jako blizu ovog ostvarenja sa rezultatom 11:36.

    „U finalnoj trci na 100m u Kraljevu, Milanin start je već u prvih nekoliko metara bio jako ubedljiv da bi u cilj ušla prvoplasirana i rezultatom 11:39 tako potvrdila status državne prvakinje na 100m. Ovaj uspeh takodje Milani donosi i veliki broj bodova koji skuplja na rang listi kandidata za Olimpijske igre u avgustu ove godine u Parizu. Već danas, 30. juna, Milana Tirnanić će nastupiti i u disciplini 200m, tako da se i u toj disciplini očekuje visok plasman“, ističe glavni trener Atletskog kluba „Panonija“, Saša Stojilović.

    Foto: AK Panonija

    U nedelju će pored Milane nastupiti i Goran Nikolić i Mirko Stanković u disciplini stiplčez na 3000m kao i višegodišnji prvak države u sportskom hodanju Vladimir Mirkov, pa „Panonci“ sa punim pravom očekuju barem još dve medalje na ovom veoma značajnom takmičenju.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport