• Veliki uspeh pančevačkih atletičara na takmičenju u Beogradu

     U Atletskoj dvorani u Beogradu, 25. februara, održano je pojedinačno prvenstvo Srbije u atletici u kategoriji pionira/ki. Organizator držanog prvenstva je bio Srpski Atletski Savez. Na prvenstvu Srbije je učestvovalo vise stotina atletičara iz klubova iz cele Srbije, koji su prethodno prošli kvalifikacione norme za učešća u finalu, među njima bili su i klubovi iz Pančeva.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Veliki uspeh pančevačkih atletičara na takmičenju u Beogradu
    Foto: AK Tamiš

     Atletski klub Tamiš predvođen trenerom Zoranom Kocićem učestvovao je sa šestoro atletičara i ostvario zapažen uspeh osvajanjem jedne medalje.

    Nikolina Radovanović, mlada, vanserijski talentovana atletičarka AK Tamiš, osvojila je zlatnu medalju u disciplini : Bacanje kugle 2kg. Nikolina je u finale discipline bacanja kugle ušla kao nosilac liste, sa najboljim rezultatom. Odmah u prvoj seriji bacila je vodeći hitac, iz serije u seriju bila je konstantno na vodećoj poziciji. U poslednjoj šestoj seriji Nikolina je ostvarila rezultat od neverovatnih 13.69m, pomerila granicu svog ličnog rekorda, osvojila zlatnu medalju i titulu šampionke Srbije u dvorani za 2024.godinu.

     Nikolina je najmlađa učesnica finala bacanja kugle, mlađa godinu dana od ostalih atletičarki.

    Za Atletski klub Tamiš u finalnim disciplinama nastupli su još: Ignjat Papić 800m, Nađa Cvetković 300m, Nevena Nikolić 1500m, Sara Gagić 2000m.SH, Nina Kostić skok u vis, svi su oborili svoje lične rekorde i ostvrili zapažene rezultate.

    I takmičari AK,, Dinamo“ Pančevo učestvovali su na dvoranskom takmičenju. Bronzanu medalju  osvojio je Novak Perišić u izuzetnoj trci na 2000m. 

    Foto: AK Dinamo

     Uspešni su bili i u štafeti u trci 4x200m kao najbolje plasirana pančevačka štafeta. Sastav štafete: Jana Grujić, Selena Kajević, Una Đorić i Ksenija Mrkela.

    AK,, Dinamo“ Pančevo imao je još jednog finalistu u bacanju kugle Danila Jovanova koji je osvojio 7.mesto. On je počeo sa bacačkim disciplinama pre dva meseca pa je ovo za njega veliki uspeh.

    Medalju je u disciplini sportskog hodanja na stazi osvojila i Valentina Mirkov takmičarka AK Panonija. Ona je potvrdila kvalitet i dokazala da se i dalje nalazi među najboljima u Srbiji ovoga puta na trasi dugoj 2000 metara. Od samog početka držala je drugu poziciju a trku je završila rezultatom 11:38,79.

     „Panonke“ su se okušale i u štafetnoj trci 4 x 200m pa je štafeta Panonije
    u sastavu Anđela Stefanović, Milica Jelić, Valentina Mirkov i Nina Štrkalj na kraju među
    19 klubova zauzela 12. mesto rezultatom 1:58,58.
     Mlađe pionirke  Anđela Stefanović i Nina Štrkalj, zabeležile su nove lične rekorde i plasmane među prvih 10 atletičarki Srbije.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport