• Pančevka Nikolina Radovanović državna šampionka u višeboju

    U Kraljevu je, za vikend, održano pojedinačno prvenstvo Srbije u višeboju čime je i završena  sezona na otvorenim atletskim stadionima.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Pančevka Nikolina Radovanović državna šampionka u višeboju
    Foto: AK Tamiš

    Atletski klub“ Tamiš“ iz Pančeva predstavljala je  Nikolina Radovanović, višestruka državna šampionka u bacačkim disciplinama koja se takmičila u kategoriji pionira (U14) u disciplini-Troboj (60m,bacanje kugle,skok u dalj)

    Nikolina, iako najmlađa atletičarka u svojoj kategoriji, osvojila je zlatnu medalju i titulu šampionke Srbije za 2024.godinu.

    U trci na 60 metara Nikolina je osvojila 746 bodova, u svojoj primarnoj disciplini- bacanje kugle rekordnih 860 bodova i u skoku u dalj odličnih 351 bod., ukupno 1957 bodova, štojoj  je obezbedilo ubedljivo prvo mesto na prvenstvu Srbije.

    Nikolina je u većem delu takmičenja u Višeboju bila na vodećoj poziciji a osvajanjem zlatne medalje, na sjajan način je završila svoju izuzetno uspešnu sezonu.

     Nikolina je u ovoj sezoni na pojedinačnim prvenstvima Srbije u disciplini bacanje kugle osvojila zlatnu medalju u dvorani i srebrnu na otvorenom, zlatnu medalju u bacanju vorteksa i zlatnu medalju u višeboju.

    Sa tri titule državne šampionke i osvojene četiri medalje na pojedinačnim prvenstvima Srbije Nikolina Radovanović je jedna od najuspešnijih mladih atletičarki u Srbiji.

     

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport

    FUDBAL: Pančevci hrabri, Zvezda jaka

    Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su na svom terenu Železničar iz Pančeva sa 2:1, u premijernoj utakmici 10. kola Super lige […]