• Pančevo ima najbržu atletičarku

  Naša najbrža atletičarka na 100 metara Milana Tirnanić napustila je Crvenu Zvezdu i vratila se u Pančevo. Karijeru će nastaviti u AK „Panonija”. Milana je 100 metara pretrčala za 11 sekundi 35 stotinki i nedostaje joj još samo stotinka da obori nacionalni rekord Kornelije Šinković iz 1987. godine.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Pančevo ima najbržu atletičarku
  Foto: 013info

  – Odlučila sam da u svom gradu razvijemo atletiku i da mladima donesemo motivaciju i volju za dalji razvoj ovog sporta. Sve ostaje isto što se tiče mog rada i nadam se novim uspesima, rekla je Milana Tirnanić, AK Panonija-Pančevo.

  Sportski direktor AK „Panonija” Aleksandar Dragojević ističe da je veliki uspeh njegovog kluba što je uspeo da vrati Milanu u Pančevo i da će se potruditi da joj omoguće dobre uslove za rad, jer veliih rezultata nema bez vrhunskih uslova:

  -Naš cilj je da u saradnji sa Milanom promovišemo atletiku u našem gradu i da dođemo do osnovnih uslova.Za to imamo obećanja od strane grada i nadamo se da ćemo dobiti bar stazu od 200 metara sa 4 staze, dakle mini atletski poligon gde bi mogli da uključimo decu iz sva tri atletska kluba, ali i iz drugih sportova, Aleksandar Dragojević, sportski direktor AK „Panonija”

  Sa Milanom radi trenutno holandski selektor Loran koji je trener i najboljoj atletičarki sveta u prošloj godini Femki Bol. Njega je angažovao Atletski savez Srbije da bude i mentor našim trenerima:

  -Bila sam nedavno na pripremama tri nedelje u Johanezburgu gde sam radila sa Loranom. Očekuju me važna takmičenja ove godine, a prvo je Evropsko prvenstvo u Parizu, a potom i učešće na Olimpisjkim igrama. Očekuje me skupljanje bodova na brojnim mitinzima u narednom periodu, sve je moguće i nadam se uspehu, istakla je Milana Tirnanić, AK Panonija-Pančevo

  Pančevo u seniorskoj konkurenciji odavno nije imalo svog učesnika na velikim atletskim takmičenjima i od Milane se mnogo očekuje,a za početak da na sto metara bude brža za jednu stotinku i da već na proleće obori državni rekord na 100 metara.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Sport

  Streljaštvo: Dve medalje za pančevačke takmičare

  Proteklog vikenda je u Smederevu održano drugo kolo Kupa SS Srbije po B programu za mlađe kategorije u diciplinama vazdušnom puškom i pištoljem. Takmičari Streljačke družine ''Pančevo 1813'' […]