• Pet medalja za AK „Dinamo“ na Prvenstvu Srbije u krosu

    Zaječar je bio domaćin poslednjeg prvenstva Srbije u 2024. godini, a to je Prvenstvo Srbije u krosu. Pošto je takmičenje izvornog karaktera za reprezentaciju Srbije u krosu, za prvenstvo Balkana i prvenstvo Evrope u krosu, nastupili su svi najbolji atletičari Srbije.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Pet medalja za AK „Dinamo“ na Prvenstvu Srbije u krosu
    Foto: AK "Dinamo"

    Na takmičenju je Pančevo reprezentovao AK ,,Dinamo“ Pančevo i više nego uspešno, osvojeno je ukupno pet medalja:

    • Pionirke su ekipno osvojile 2. mesto (Jana Pandurov, Danica Vojvodić, Ksenija Mrkela i Nena Božić).
    • Mlađe juniorke su ekipno osvojile 2. mesto (Dunja Atanacković, Vanja Mičević i Tamara Blanuša).
    • Mlađi juniori su ekipno osvojili 3. mesto (Vuk Markovič, Lazar Đukanović i Lazar Kežić).
    • Novak Perišić je osvojio 3. mesto u konkurenciji pionira.
    • Sanja Marić je osvojila 2. mesto u konkurenciji starijih juniorki. Ona je ovom trkom obezbedila mesto u reprezentaciji za kros Evrope.

    – Sada slede intenzivne pripreme za to prestižno takmičenje. Podsetićemo da je Sanja Marić pre dve godine već učestvovala na Prvenstvu Evrope u krosu. Ona je pred završetkom jedne od najuspešnijih sezona u svojoj karijeri i potvrdila je da je najuspešnija pančevačka atletičarka ove godine. Pobedila je na Prvenstvu Srbije na 10 km na stazi, na Prvenstvu Srbije na 10km na putu, pobedila je na 5000 m na Prvenstvu Srbije za starije juniorke, drugo mesto na krosu Srbije i 3. mesto za seniore na 5000 m. Izuzetno uspešna sezona, koja bi trebalo da se kruniše Prvenstvom Evrope u krosu – istakao je prof. Ljupčo Cvetkovski, trener .

    Posle ovog takmičenja AK ,, Dinamo“ Pančevo je čvrsto na 10. mestu najustešnijih klubova u Srbiji, a u Pančevu ubedljivo najuspešniji klub, navodi se u saopštenju kluba .

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport

    Novi Pazar slavio u Pančevu

    Fudbaleri Železničara u 13. kolu Super lige izgubili su na svom terenu od Novog Pazara sa 1-0 (1-0). Pančevačka ekipa tako je nastavila neuspešnu seriju na svom terenu, jer poslednji put su […]

    Veliki uspeh pančevačkog PK Olimp

    Na Međunarodnom plivačkom mitingu "Plivačke nade 2024", koji je održan u Kikindi 19. oktobra, Plivački klub Olimp je nastupio sa ukupno 18 takmičara i osvojio 12 medalja. […]