• Petar Novaković iz pančevačkog džudo kluba Tamiš odmerio snage sa najboljima u Evropi

  U Portugalu je ovog vikenda na Evropskom KUP-u učestvovalo ukupno 539 takmičara sa 4 kontinenta i iz 23 države. Naš grad predstavljao je Petar Novaković iz džudo kluba „Tamiš” u kategoriji 90 plus kilograma. On je u konkurenciji 316 džudista zauzeo odlično 7. mesto, a da je imao malo više sreće prilikom žreba mogao je stići i do medalje na ovom izuzetno jakom takmičenju.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Petar Novaković iz pančevačkog džudo kluba Tamiš odmerio snage sa najboljima u Evropi
  Boris Bevc, trener i Petar Novaković džudista Tamiša

  U prvom kolu mladi Pančevac je savladao najboljeg italijanskog kadeta Moronija, da bi u drugom kolu naišao na trenutno najbolje rangiranog kadeta na svetskoj rang listi OlIveiru iz Brazila koji ga je posle velike borbe savladao. U repesažu Novaković je savladao domaćeg takmičara, da bi u narednom kolu izgubio od odličnog Koula iz Francuske. Na kraju Petar Novaković je završio na visokom 7. mestu i na taj način je osvojio i veoma važne bodove na svetskoj rang listi. Njegov trener Boris Bevc koji se nalazi sa njim na ovoj turneji je izjavio:

  Ponosan sam na Pecu koji  je kao najmlađi takmičar u svojoj kategoriji na ovom Evropskom KUP-u dao svoj maksimum i pokazao je da može biti ravnopravan borac sa najboljim džudistima. Pogotovu je oduševio publiku, ali i stručnjake ovde u meču protiv Portugalca, gde je u epskom meču svojom upornošću i mudrim odlukama u ključnim trenucima uspeo da preokrene rezultat i da pobedi. Najvažnije je da nastavi vredno da trenira i uz ovakav trud i zalaganje verujem da će uskoro i prve medalje početi da sijaju oko njegovog vrata na najvećim takmičenjima– rekao je Bevc.

  Petar Novaković će sa svojim trenerom ostati  još tri dana u Portugalu gde će u  kampu za nadarene džudiste trenirati što će mu svakako koristiti da se još bolje pripremi, jer će sledećeg vikenda  nastupiti na Afričkom KUP-u u Maroku, odakle možemo da očekujemo i medalju.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Sport