• Peti „Fox trail“ okupio više od 400 trkača na Devojačkom bunaru

    Atletski klub „Panonija“ uz podršku Opštine Alibunar, Sportskog saveza Opštine Alibunar i Šumskog gazdinstva „Banat“ Vojvodinašume organizovao je peti Fox Trail u prevodu „Trku stazama Banatske lisice“. Sve se, kao i prethodnih godina, dešavalo u Deliblatskoj peščari na poznatom izletištu Devojački bunar u subotu 11. maja.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Peti „Fox trail“ okupio više od 400 trkača na Devojačkom bunaru
    Foto: AK Panonija

    Kao i u prethodnih godina manifestacija je počela dečjim trkama učestvovalo je više od 180 mališana od predškolaca do osnovaca osmog razreda. U svakoj trci dužine od 100 do 600 metara prvih troje su nagrađeni posebnim medaljama a prvih šestoro je nagrađeno diplomama poklon paketima sponzora trke.

    Manifestaciju je u ime Opštine Alibunar otvorio  Davor Petrović, sekretar Sportskog Saveza Opštine Alibunar koji je  takmičarima poželeo lake noge i dobre rezultate.

    Takmičari su kao i prethodnih godina trčali jednu od trka dužine: 5, 10.5 i 21 km.

    Pre samog početka trka Dušica Kovjanić je sa svojom ekipom Kangoo kluba iz Pančeva započela grupno zagrevanje uz motivacionu muziku za trku.

    U glavnim trkama nastupilo je preko 300 trkača iz celog regiona i 8 evropskih zemalja tako da je Fox Trail
    i dalje zadržao status internacionalnog takmičenja.

    Pobednice u trci na 5 km su bile: 1. Ivona Grubišić, 2. Lidija Stojanović  3. Jovana MIlošević a u muškoj konkurenciji
    prva tri mesta su zauzeli: 1. Milan Cvijanović, 2. Dragan Despić i 3.Aleksandar Tomić.

    U trci na 10,5 km pobednice su bile: 1. Tamara Ondrik, 2. Jovana Marić  3. Dejana Mihajlović dok su
    kod muškaraca najbrži bili 1. Kristijan Stošić, 2. Mirko Stanković  3. Ajredin Ajeti.

    U glavnoj trci na 21 km najbrže su bile: Ana Božilović, 2. Maja Kovačević i Vera Velimirović dok su
    šampioni Fox traila bili: 1. MItar Andrić, 2. Aleksandar Pavlović  3. Nikola Škiljević

    „I ovoga puta nam je bila čast da pored 300 takmičara u glavnim trkama ugostimo brojne goste i pratioce trkača a kao i veliki broj dece iz Atletskih klubova „Tamiš“, „Es Atletiks“ iz Sremskih Karlovaca, „Long Jump-Ivana Španović“ iz Zrenjanina, Vrbaškog Atletskog kluba, Karate kluba „Budućnost“ iz Alibunara ali i tim Bušido Challenge iz Šapca koji je nakon dečjih trka organizovao promociju trka sa preprekama za mališane od 4 do 14 godina“ – rekao je Saša Stojilović, predsednik Atletskog kluba „Panonija“ iz Pančeva.

    Učesnici su uglavnom bili zadovoljni organizacijom a mališani su dobili sveže pecivo i sokiće dok je na kraju bio pripremljen lovački gulaš za sve posetioce.

    Atletski klub „Panonija“ poziva sve rekreativce da se preko sajta Trka.rs prijave za „XII Pančevački maraton“ u Narodnoj bašti koji je takođe u tehničkoj organizaciji tog kluba.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport

    Pančevački Železničar pred svojim navijačima

    Fudbaleri Železničara novu sezonu u Super ligi otvorili su na najbolji mogući način. Pobedili su u Leskovcu, Radnički iz Kragujevca sa 3-2 , a u subotu pred svojim navijačima dočekuju Napredak […]