• PLIVANJE: Pančevka Jovana Bogdanović je šampionka Evrope

    Evropsko prvenstvo Masters 2024 održano je na zatvorenom bazenu (50m) SRC “Milan Gale Muškatirović” u Beogradu, u periodu od 26. juna do 3. jula.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    PLIVANJE: Pančevka Jovana Bogdanović je šampionka Evrope
    Foto: PK Sparta

    Na takmičenju je učestvovalo 1687 takmičara iz 40 zemalja sa Evropskog kontinenta.

    Za PK “Sparta” je nastupilo dva takmičara koje je predvodio trener Nenad Jović.

    Takmičarka PK „Sparte“ Jovana Bogdanović je zablistala u svojoj tehnici prsnim stilom. Od samog starta je povela trku i ubedljivo triumfovala sa rezultatom 34.10.

    Foto: PK Sparta

    Takmičarka iz Italije Šantal Burato, stigla je druga, rezultatom 35.50, te treće mesto zauzela Britanka Rut Saterland sa rezultatom 35.82.

    „Jovani je ovo debi na EP za Masters plivače. Očekivali smo dobar rezultat od nje, jer smo pratili rezultate sa prethodnih Evropskih prvenstava. Takođe znali smo da je u dobroj formi i da može da ostvari dobar plasman, mada smo bili oprezni jer je u pitanju sprinterska disciplna i ukoliko se napravi nekakva greška teško se može nadoknaditi propušteno. Ali Jovana je ponovo pokazala da je šampion i da kad je najvažnije pliva bez greške“, izjavio je trener Nenad Jović.

    Foto: PK Sparta

    Takmičar plivačkog kluba Sparta, Srđan Stojkov, je svojim ličnim rekordom u disciplini 200m mešovito uspešno opravdao nastup na ovom EP i zauzeo 12. mesto u svojoj kategoriji.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport

    Medalje za SD „Pančevo 1813“ u Novom Sadu

    Proteklog vikenda u Novom Sadu je održano tradicionalno međunarodno takmičenje za Grand Prix Novog Sada, na kojem je Streljačka družina ,,Pančevo 1813" imala osam nastupa u više disciplina i […]