• Plivanje: Takmičari pančevačkog Dinama osvojili 13 medalja u Banja Luci. Anji Crevar srebrna medalja na takmičenju u Atini

    Plivači pančevačkog „Dinama“ nastupili su na medjunarodnom takmičenju pod nazivom „Swim wars“ koje je održano u Banja Luci. Klub je predstavljalo 7 takmičara i osvojeno je 13 medalja.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Plivanje: Takmičari pančevačkog Dinama osvojili 13 medalja u Banja Luci. Anji Crevar srebrna medalja na takmičenju u Atini
    Foto: PK Dinamo

    Najuspešnija takmičarka po broju osvojenih medalja bila je Jelisaveta Lazić. Ona je osvojila zlatne medalje u trkama na 50, 100 i 200 metara prsno, dok je u disciplini 50 metara kraul osvojila drugo mesto i srebrnu medalju. Pored nje, u ženskoj kategoriji, medaljama se okitila i Mila Matić. Mila je osvojila bronzanu medalju u disciplini 200 metara mešovito, dok je u trci 100 metara delfin blistala zlatnim odličjem. 

    U muškoj kategoriji, medalje su osvojili Martin Husarik, Milutin Jocić i Ognjen Mitić. Ognjen se u disciplini 200 metara delfin okitio sa dve medalje. U svojoj kategoriji bio je treći i osvojio je bronzanu medalju, a zatim je plivajući B finale u istoj disciplini uspeo da do cilja dopliva prvi i osvoji zlatnu medalju.

    Martin se medaljama okitio plivajući trke 50 i 100 metara delfin. Na 50 metara je osvojio bronzanu medalju, dok se srebrnim odličjem okitio plivajući nešto dužu deonicu od 100 metara. Kao najuspešniji po broju osvojenih medalja izdvojio se Milutin, sa tri osvojene medalje. On je osvojio tri bronzane medalje u disciplinama 50, 100 i 200 metara leđnim stilom.

    Istog vikenda, u Atini je održan „Acropolis swim open 2024“ na kojem je nastupila naša plivačica, Anja Crevar. Anja je nastupala u disciplinama 200 metara delfin i 200 i 400 metara mešovito. Na 200 metara mešovito stigla je peta na cilj sa vremenom 2:18,40 , dok je u trci 200 metara delfin osvojila četvrto mesto plivajući 2:13,24. Do medalje je došla plivajući disciplinu po kojoj je i najpoznatija, 400 metara mešovito. Bila je druga i okitila se srebrnom medaljom otplivavši vreme 4:45,28.

    Anji predstoje pripreme u inostranstvu tokom maja meseca, nakon kojih ćemo moći da navijamo za nju na Evropskom prvenstvu u vodenim sportovima koje se ove godine održava u Beogradu (10-23.06.). 

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport

    Održan 9. Pančevački Brose Duatlon

    Trka prvenstva Srbije u sprint duatlonu, disciplini triatlona koja se sastoji od 5 kilometara trčanja, 20 kilometara vožnje bicikla i 2.5 kilometara trčanja, održana je u nedelju u […]