• Pobeda “Želje” za prvo mesto na tabeli

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Fudbaleri “Železničara” su teže nego što se očekivalo došli do pobede na početku prolećnog dela prvenstva Banatske zone. Na svom terenu su golovima iskusnog Edina Tahirovića u drugom poluvremenu napravili preokret i savladali ekipu OFK “Kikinde” rezultatom 2:1. Rezultati ovog kola su išli u korist “Želje”, poraz do sada prvoplasirane “Kozare” omogućio im je da ovom pobedom, već u prvom susretu drugog dela sezone izbiju na prvu poziciju na tabeli.

    Igrači “Železničara” su pred početak utakmice sa ekipom “Kikinde” znali da će u slučaju pobede skočiti na lidersku poziciju prvenstva. Videlo se od samog početka susreta na SC “Mladost” da su imali mnogo motiva da to i ostvare. Imali su posed lopte na svojoj strani i inicijativu, ali nisu uspeli da stvore ozbiljniju priliku za postizanje gola, pošto je slabo funkcionisao protok lopte od sredine terena ka napadačima. Slaba kretnja fudbalera “Želje” i gosti koji su se branili sa 11 igrača doprineli su da u prvom delu prvog poluvremena domaćin ne uputu ka golu opasniju loptu. Fudbaleri “Kikinde” su veoma retko pokazali želju da ugroze gol golamana Aleksića, a prvi centaršut u kažnenom prostoru “Železničara” koji je sa desne strane uputio Tomo Vazić zatresao je mrežu pančevačkog zonaša. Nenad Mitić je glavom nespretno izbio tu loptu, Aleksić je uspeo da odbije samo do prečke, a ona je, kažu sudije, u padu prešla gol liniju. Igrao se 31. minut, gol je pripisan Vaziću.

    Do kraja prvog dela igre napadi fudbalera “Železničara” bili su jalovi, pa je trener Siniša Radulović u poluvremenu napravio, ključnu izmenu, na teren ubacivši svog džokera i najiskusnijeg igrača klub, Edina Tahirovića. On mu se pogocima zahvalio na ukazanom poverenju. Prvi gol je postigao u 56. minutu, u svom trećem kontaktu sa loptom. Sam je stvorio priliku i sa ivice šesnaesterca, iskosa sa desne strane, odličnim šutem pogodio levi ugao gola “Kikinde”. Imao je sjajnu priliku nakon nekoliko minuta da udvostruči prednost svog tima, ali je sutirao pored stative. U 75. minutu postigao je gol koji je doneo preokret “Želji” i lidersku poziciju u prvenstvu. Odličan slobodan udarac izveo je Ognjen Blagojević, golman gostujućeg tima Kovač, uspeo je da odbije smo do Tahirovića, koji nije imao većih problema da je smesti u mrežu.

    Domaći fudbaleri su do kraja utakmice mogli da dođu i do ubedljivije pobede, ali su nedovoljno precizni bili Tahirović, Tošić i Arbutina, a kako odbrana na čelu sa Mitićem, Ćirkom i golamnom Aleksićem nije imala problema sa povremenim napadima ekipe “Kikinde”, meč je završen pobedom “Železničara” rezultatom 2:1.

    Pančevački zonas je nesumnjivo najkvalitetnija ekipa u Banatskoj zoni, što sada pokazuje i tabela na kojoj je “Želja” prvi sa 31 osvojenim bodom. U 17. kolu popularna “dizelka” igra opet pred svojim navijačima, a u naš grad dolazi devetoplasirana ekipa “Radničkog” iz Sutjeske.

    T.M.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport