• Pregršt medalja za pančevačke takmičare na prvenstvu Vojvodine u powerliftingu

    Na ovogodišnjem prvenstvu Vojvodine u powerlifting sportu(disciplina snage), koje je održano u Bačkoj Palanci, nastupalo je 70 takmičara iz svih klubova sa teritorije Vojvodine.  U Sportskoj hali „Tikvara“ gde je održano prvenstvo nastupio je 31 takmičar „Dinama“ iz Pančeva, što predstavljla blizu polovine od ukupnog broja prijavljenih takmičara. Trinaest takmičara kluba Dinamo ostvarilo je svoj debitantski nastup. 

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Pregršt medalja za pančevačke takmičare na prvenstvu Vojvodine u powerliftingu
    Foto: KDT Dinamo
    Takmičari KDT „Dinama“ osvojili su ukupno 27 medalja- 15 zlatnih, 8 srebrnih i 4 bronzane, u različitim starosnim i težinskim kategorijama. 
     
    U konkurenciji kadetkinja zlatne medalje osvojili su Dušica Bećarević i Kristina Jeremić. Kod muškaraca u istoj starosnoj kategoriji prvo mesto osvojio je Andrej Radomirović, dok su Bogdan Jovović i Dejan Jovanović bili drugoplasirani.
    Juniorke Jovana Milošev, Aleksandra Kurdulija, Istra Nikolić bile su prvoplasirane u svojim težinskim kategorijama, dok su Vanja Šerfezi i Anastasija Blagovčanin osvojile srebrne medalje. 
    Kod muškaraca zlatne medalje u juniorskoj konkurenciji osvojili su Jose Mario Ponce Castillio, Sergej Šalić, Aleksandar Kačavenda i Janko Svetlik. Srebrom su se okitili Danilo Stojić i Aleksa Đorđievski, dok su trećeplasirani bili Luka Radomirović, Miloš Dojčinović i Srđan Bukarica. Petar Žarković i Miloš Blagojević zauzeli su 4.mesto dok je Petar Stojimanovski bio petoplasirani
    U kategoriji seniorki pobednice u svojim težinskim kategorijama bile su Jana Živanović, Anastasija Odžić i Jovana Radovanov. Zlatne seniroske medalje osvojili su Vladimir Jović i Nikola Medan. Srebrnom medaljom okitili su se Nikola Bogdanović i Aleksandar Šac, Marko Radovanov bio je treći dok je Nikola Popnovakov zauzeo četvrto mesto.
    U ekipnom plasmanu pehar za najtrofejniji klub pripao je klubu Dinamo iz Pančeva. To je četvrta uzastopna klubska titula na pokrajnskim powerlifting prvenstvima. Svi takmičari i takmičarke koji su osvojili zlatne medalje u svojim uzrastnim i težinskim kategorijama, upisali su se u listu rekordera Vojvodine u powerliftingu. 
    Titule relativno najjačih takmičara dodeljene su: Kristini Jeremić(kadetkinja), Andreju Radomiroviću (kadet), Aleksandri Kurduliji (juniorka), Sergeju Šaliću (junior) i Jovani Radovanov (seniorka). 
    “ Prezadovoljan sam uspehom takmičara Dinama. Moram da napomenem da je većina takmičara oborila vlastite rekorde. Ovo je istorijski momenat za naš klub. Drago mi je kada naš klub ostvaruje uspehe u kontinuitetu. Čestitao bih trenerima, takmičarima i takmičarkama na doprinosu u ovom velikom poduhvat „- kaže trener Filip Vlajić
    Narednog vikenda takmičare Dinama očekuje prvenstvo Vojvodine u olimpijskom dizanju tegova. Takmičenje se održava 17.marta u Somboru.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport