• Šampionska titula i više medalja za veslače pančevačkog Tamiša

    Na upravo završenom Prvenstvu Srbije u veslanju, veslači Tamiša osvojili su više medalja i visoko su podigli lestvicu svojih takmičarskih rezultata zadnjih godina.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Šampionska titula i više medalja za veslače pančevačkog Tamiša
    Foto: VK Tamis

    Prvenstvo Srbije u veslanju za seniore, juniore i kadete održano je u dva dela.

    Seniori su veslali u Beogradu na jezeru Ade Ciganlije, gde je zablistao mladi reprezentativac Tamiša Miloš Boškov, osvajač bronze za Srbiju u Kazanju na Igrama Briksa, osvajanjem srebrne medalje u skifu i bronzane medalje u dubl skulu za lake veslače sa svojim klupskim kolegom Milošem Badrljicom.

    Drugi deo Prvenstva je održan na veslačkoj stazi Palićkog jezera.

    Naši prošlogodišnji šampioni države, reprezentativac Marko Jančikin, učesnik Evropskog prvenstva u skifu, i Petar Perić, proglašen mladim talentom pokrajinskog sekretarijata za sport, odbranili su titulu u dubl skulu za juniore i okitili se zlatnom medaljom.

    Mlade veslačice, Nikolina Gerstner i Bojana Jakšić, postale su vicešampionke države u vrlo zahtevnoj veslačkoj disciplini, dvojcu bez kormilara.

    Ognjen Jović i Vanja Ignjatov, mlade nade pančevačkog veslanja, potvrđuju svoj talenat srebrnom medaljom u dubl skulu za kadete.

    Još jedna bronzana medalja za šampione Marka Jančikina i Petra Perića u četvercu skul za juniore, koju su osvojili sa svojim mlađim klupskim drugovima Ognjenom Jovićem i Vanjom Ignjatovim.

    Ono što se može smatrati istorijskim uspehom u 102 godine postojanja Veslačkog kluba jeste da je Klub po prvi put nastupio u najprestižnijoj veslačkoj disciplini osmercu i to u svim kategorijama – seniorskoj, juniorskoj i kadetskoj.

    Ove godine veslački klub je ponovio svoj plovni park jednim polovnim osmercem iz Velike Britanije i već na ovom Prvenstvu, iako debitant u ovoj disciplini, VK Tamiš je osvojio dve bronze u osmercu za seniore i kadete.

    Foto: VK Tamis

    „Sa ovakvim izvanrednim rezultatima na Prvenstvu Srbije u veslanju pokazali smo da je Veslački klub Tamiš u samom vrhu srpskog veslanja. To potvrđuju i naši standardni reprezentativci Miloš Boškov, senior i Marko Jančikin junior koje tek očekuju bitke i uspesi na velikim svetskim i evropskim takmičenjima. Posebno sam zadovoljan timskim duhom i medaljama koje su osvojile debitantske ekipe osmeraca. Nema opuštanja, tek smo na pola sezone, sada nas očekuju velika međunarodna takmičenja“, izjavio je glavni trener Ognjena Matijević.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport