• Šampionska titula za Streljačku družinu Pančevo 1813

  Proteklog vikenda je u beogradskoj Areni održano Prvenstvo Srbije za kadete i mlađe juniore i juniorke, u disciplinama vazdušnom puškom i pištoljem, na kojem je Streljačka družina “Pančevo 1813“ imala 18 nastupa, u svim kategorijama i disciplinama, u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji sa svih osam ekipa.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Šampionska titula za Streljačku družinu Pančevo 1813
  Foto: SD Pančevo 1813

  Ekipa mlađih juniora pištoljem, SD “Pančevo 1813“ je osvojila šampionsku titulu sa 1637 krugova, što je i novi rekord države uvećan za tri kruga, a stari datira čak iz 2003. godine.

  Marko Ninković je osvojio srebrnu medalju, pištoljem, nakon finala i osnovnog meča sa rezultatom od 559 krugova, a pored njega su za ekipu nastupili Andrej Jeftenić sa 544 i Jovan Kondić sa 534 kruga.

  Ekipa kadeta, pištoljem je osvojila takođe šampionsku titulu sa 1604 kruga, što je za sedam kruga manje od aktuelnog prošlogodišnjeg rekorda.

  Andrej Jeftenić je osvojio srebrnu medalju sa 544 kruga pištoljem, a u finalu mlađih juniora je osvojio visoko četvrto mesto i bio na krug do osvajanja medalje.

  Za ekipu su nastupili, pored Andreja Jeftenića, Jovan Kondić – koji je sa 534 kruga bio sedmi kadet, i Ognjen Bunčić koji je deveti kadet sa 526 krugova.

  Pojedinačno su nastupili Oliver Zoraje sa 444 kruga, koliko je postigao i Nikola Flora.

  Ekipa kadetkinja pištoljem je osvojila peto mesto, a nastupile su Petra Patić sa 328, Ivana Ančić sa 281 i Ana Negovanović sa 237 krugova.

  Iva Rakonjac je osvojila srebrnu medalju u kategoriji mlađih juniorki puškom, nakon uzbudljivog finala i osnovnog meča sa 416,3 kruga.

  Pored Ive su za ekipu mlađih juniorki puškom nastupile Ana Negovanović sa 385,5 i Ana Petković sa 348,3 kruga, što im je bilo dovoljno za petnaesto mesto, a bile su i devete kadetkinje, a sa njima je tada nastupila i Elena Flora sa 354,4 kruga.

  Foto: SD Pančevo 1813

  Ekipa mlađih juniora puškom je osvojila peto mesto, a ekipa kadeta šesto mesto.

  Nemanja Đorđević je osvojio 11. mesto sa 598,6 krugova u kategoriji mlađih juniora, Ognjen Bunčić je šesti kadet sa 595,6 krugova, a nastupili su Andrej Jeftenić sa 551,3 , Ognjen Dželetović sa 536,1 i Nikola Flora sa 426,3 kruga.

  Narednog vikenda su na redu regionalna Prvenstva za pionire puškom i pištoljem. Prvenstvo Vojvodine će biti održano u subotu, 6. aprila u Pančevu, kao i Prvenstvo Vojvodine po C programu za juniore i seniore puškom u nedelju.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Sport

  Takmičari SD „Pančevo 1813“ uspešni u Nišu

  Proteklog vikenda u Nišu je održano Prvenstvo Srbije po B programu za pionire i C programu serijskom vazdušnom puškom za juniorske i seniorske kategorije, koje je najmasovnije takmičenje u […]