• SD Pančevo 1813: Osvojeni bodovi za učešće u Finalu Kupa SS Srbije

  Proteklog vikenda u Novom Sadu održano je drugo kolo Kupa SS Srbije po A programu malokalibarskim sportskim oružjem za juniorske i seniorske kategorije, na kojem su takmičari Streljačke družine „Pančevo 1813“ imali osam nastupa.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  SD Pančevo 1813: Osvojeni bodovi za učešće u Finalu Kupa SS Srbije
  Foto: SD Pančevo 1813

  Aleksa Rakonjac je osvojio bronzanu medalju u kategoriji juniora sa rezultatom od 573 kruga u trostavu 3×20 metaka MK puškom i obezbedio učešće u finalu Kupa, kao i Iva Rakonjac koja je osvojila peto mesto u kategoriji juniorki sa rezultatom od 574 kruga takođe u trostavu 3×20 metaka MK puškom, a u finalu seniorki osvojila je sedmo mesto.

  Njih dvoje neće moći da nastupe na trećem kolu s obzirom na to da tada nastupaju u trostavu MK puškom na Prvenstvu Evrope u Osjeku u sastavu juniorske reprezentacije Srbije.

  Na drugom kolu Kupa učestvovao je i mladi takmičar SD „Pančevo 1813“ Ognjen Bunčić koji je još pionir i osvojio jedeseto mesto u konkurenciji juniora, sa 522 kruga u trostavu 3×20 metaka puškom, ali će imati priliku da nastupom na trećem kolu 8. juna osigura učešće u finalu Kupa. Osvojio je i četvrto mesto i sedam bodova,sa rezultatom od 559 krugova u konkurenciji kadeta u trostavu 3×20 dijabola vazdušnom puškom dan ranije, takođe u Novom Sadu.

  Nastupili su i kadet Andrej Jeftenić koji je sa 540 krugova osvojio šesto mesto i pet bodova i Ana Negovanović kaja je sa 560 krugova osvojila deveto mesto i dva boda za finale Kupa u kategoriji kadetkinja.

  Po prvi put su Pančevci nastupali i u disciplini Standard MK pištoljem. Velimir Ninković je osvojio šesto mesto i pet boda sa 455 krugova u konkurenciji seniora, Bojan Zorić osmo mesto i tri boda sa 428 krugova, a na trećem kolu im se pridružuje i Gabriel Dautović.

  Narednog vikenda će svi takmičari nastupiti na Prvenstvu Vojvodine vatrenim oružjem u Novom Sadu, a za dve nedelje na trećem kolu Kupa SS Srbije, dok će treći reprezentativac iz SD „Pančevo 1813“ Marko Ninković nastupiti na Svetskom Kupu u Minhenu u sastavu juniorske reprezentacije vazdušnim pištoljem.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Sport