• Streljaštvo: Pančevac ALeksa Rakonjac osvojio zlatnu medalju i postavio novi juniorski rekord

    Proteklog vikenda je u Novom Sadu održano Finale Kupa SS Srbije mk sportskim oružjem za juniorske i seniorske kategorije po A programu, a nastupilo je pet takmicara iz SD“Pančevo 1813“.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Streljaštvo: Pančevac ALeksa Rakonjac osvojio zlatnu medalju i postavio novi juniorski rekord
    Foto: SD Pančevo 1813
    Aleksa Rakonjac je osvojio zlatnu medalju sa rezultatom od 588 krugova,  mk puškom u trostavu sa 3×20 metaka u kategoriji juniora i usao u Finale seniora na drugoj poziciji, vodio tokom klečećeg i ležećeg stava, ali mu je ruka zadrhtala u stojećem stavu, te je ostao bez seniorske medalje i morao je da se zadovolji četvrtim mestom, što je takođe veliki uspeh.
    Aleksa je ovim rezultatom postavio novi juniorski državni rekord u disciplini trostav 3×20 mk puškom i dokazao da je ubedljivo najuspešniji junior, obzirom da je, ove godine, postavio i novi juniorski rekord vazdušnom puškom i bio član juniorske ekipe koja je postavila takođe novi rekord.
    Iva Rakonjac je osvojila deveto mesto u kategoriji juniorki u trostavu 3×20 metaka mk puškom sa dobrim rezultatom od 571 krug.
    U novoj disciplini malokalibarskim standardnim  pištoljem u Finalu od 10 seniora su nastupila sva tri takmičara Streljačke družine“Pančevo 1813“, a najuspešniji je bio Gabriel Dautović koji je osvojio sedmo mesto sa 486 krugova, a slede Velimir Ninković sa 474 i Bojan Zorić sa 469 krugova.
    Za dve nedelje će ovih pet takmičara nastupati na međunarodnom takmičenju Grand prix Novog Sada, a potom na Prvenstvima Srbije za juniore i seniore posebno.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport