• Streljaštvo: Pančevac ALeksa Rakonjac osvojio zlatnu medalju i postavio novi juniorski rekord

  Proteklog vikenda je u Novom Sadu održano Finale Kupa SS Srbije mk sportskim oružjem za juniorske i seniorske kategorije po A programu, a nastupilo je pet takmicara iz SD“Pančevo 1813“.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Streljaštvo: Pančevac ALeksa Rakonjac osvojio zlatnu medalju i postavio novi juniorski rekord
  Foto: SD Pančevo 1813
  Aleksa Rakonjac je osvojio zlatnu medalju sa rezultatom od 588 krugova,  mk puškom u trostavu sa 3×20 metaka u kategoriji juniora i usao u Finale seniora na drugoj poziciji, vodio tokom klečećeg i ležećeg stava, ali mu je ruka zadrhtala u stojećem stavu, te je ostao bez seniorske medalje i morao je da se zadovolji četvrtim mestom, što je takođe veliki uspeh.
  Aleksa je ovim rezultatom postavio novi juniorski državni rekord u disciplini trostav 3×20 mk puškom i dokazao da je ubedljivo najuspešniji junior, obzirom da je, ove godine, postavio i novi juniorski rekord vazdušnom puškom i bio član juniorske ekipe koja je postavila takođe novi rekord.
  Iva Rakonjac je osvojila deveto mesto u kategoriji juniorki u trostavu 3×20 metaka mk puškom sa dobrim rezultatom od 571 krug.
  U novoj disciplini malokalibarskim standardnim  pištoljem u Finalu od 10 seniora su nastupila sva tri takmičara Streljačke družine“Pančevo 1813“, a najuspešniji je bio Gabriel Dautović koji je osvojio sedmo mesto sa 486 krugova, a slede Velimir Ninković sa 474 i Bojan Zorić sa 469 krugova.
  Za dve nedelje će ovih pet takmičara nastupati na međunarodnom takmičenju Grand prix Novog Sada, a potom na Prvenstvima Srbije za juniore i seniore posebno.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Sport