• Streljaštvo: Pančevka Iva Rakonjac ostvarila najviši rezultat na takmičenju i peto mesto u kategoriji kadetkinja puškom

  Proteklog vikenda je u slovačkom gradu Njitri održan tradicionalni 27.Međunarodni turnir za mlađe takmičare sa nazivom “Olimpijske nade“ na kojem je učestvovalo pet takmičara Streljačke družine“Pančevo 1813“ u disciplinama vazdušnim pištoljem i puškom.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Streljaštvo: Pančevka Iva Rakonjac ostvarila najviši rezultat na takmičenju i peto mesto u kategoriji kadetkinja puškom
  Foto: SD "Pančevo 1813"
  Iva Rakonjac je ostvarila svojevrstan podvig, jer je prvog dana takmičenja ostvarila svoj lični rekord puškom od 628,2 kruga, koji je ujedno bio i najviši od rezultata svih takmičara i takmičarki koje je nadmašila za četiri kruga. Zato su joj organizatori uručuli posebno priznanje i počast.
  Ona je na listi finalistkinja bila na prvom mestu, i borila se u veoma jakoj konkurenciji, ali je na kraju  zauzela peto mesto u konkurenciji kadetkinja i ostala bez medalje od koje je delio 1,1 krug. Drugog dana je Iva ostvarila takođe visok rezultat od 625,0 krugova,koji je za 1,3 manji od prvoplasirane, zauzela petu poziciju u finalu, a nakon dva slabija pogodka osvojila sedmo mesto u konkurenciji juniorki.
   Iva Rakonjac i Marko Ninković su na ovo takmičenje putovali o trošku Streljačkog saveza Vojvodine, nagradno za ostvarene dosadašnje rezultate u 2023.godini.
  Marko Ninković je nastupio u konkurenciji kadeta pištoljem sa rezultatom od 552 kruga i zauzeo jedanaesto mesto, a od finala prvog dana ga je delilo samo dva kruga.
  Drugog dana je Marko osvario rezultat od 560 krugova , kojim je zauzeo trinaesto mesto u jakoj konkurenciji juniora pištoljem.
  Markov stariji brat Velimir Ninković je nastupio oba dana u konkurenciji juniora pištoljem i ostvario rezultate od 556 i 551 krug, a u konkurenciji kadeta pištoljem je nastupio i debitant Jovan Kondić sa rezultatima od 508 i 533 kruga.
  Debitovao je Ognjen Bunčić u konkurenciji kadeta puškom sa rezultatima od 593,3 i 594,2 kruga, koje stabilno povećava na svakom takmičenju.
  Naredno takmičenje je već narednog vikenda u Zrenjaninu, na kojem će mladi takmičari nastupiti na drugom kolu Lige kadeta i mlađih juniora Vojvodine.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Sport