• Svečano otvoren 27. ‚‚Pecin memorijal“

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  013 Info

  PANČEVO – Na teniskim terenima Sportskog centra ‚‚Mladost“ večeras (10.april) svečano je otvoren 27. ‚‚Pecin memorijal“, tradicionalni međunarodni turnir druge kategorije za teniserke i tenisere do 16 godina starosti. Na turniru koji organizuje Teniski klub ‚‚Dinamo“ učestvuju brojni takmičari iz zemlje i inostranstva, njih oko 150, a ove godine su na turnir došli iz 13 država, među kojima su najbrojniji domaći takmičari i takmičari iz regiona.

  U subotu i nedelju teniserke i teniseri su igrali mečeve kvalifikacija za mesto u glavnom žrebu turnira, a put do turnira kroz kvalifikacije, među 81 teniserom i teniserkom pokušalo je da obezbedi tri takmičara Teniskog kluba ‚‚Dinamo“ – Mladen Popović, Vuk Novitović i Sara Dabić. Sara i Mladen su takmičenje završili u prvom kolu kvalifikacija, dok je Vuk Novitović ispao u drugom kvalifikacionom kolu. u Glavnom žrebu turnira nastupiće četiri teniserke ‚‚Dinama“ i tri tenisera: Emilija Kojčić, Milana Vulin, Natalija Đukić, Anja Milošević, Dragan Omčikus, Aleksa Pešić i Kosta Petrov. 

  – Ove godine imamo čast da na našem turniru učestvuje čak 10 Pančevaca, troje u kvalifikacijama i njih sedam u glavnom žrebu. Takmičari su u kvalifikacijama imali teške protvnike i odigrali su dobre mečeve i najbolje što je moglo. I od tenisera i teniserki koji nastupaju u glavnom žrebu očekujemo dobre rezultate i kvalitetne mečeve. Nikada do sada nije ovoliki broj Pančevaca nastupio na turniru u našem gradu i to je veliki uspeh za naš klub i nadamo se da će ta tradicija velikog broja učesnika naših učesnika da se nastavi i u buduće, istakao je Vladimir Zdravković, direktor turnira. 

  Ovaj turnir organizuje Teniski klub ‚‚Dinamo“ uz podršku Grada Pančeva, Sportskog saveza Pančevo i Javno komunalnog preduzeća ‚‚Mladost“.

  – Mi smo se proteklih dana užurbano trudili da terene pripremimo, pre svega za ovaj turnir, ali i za celu sezonu, pošto ove terene redovno koriste takmičari Teniskog kluba ‚‚Dinamo“. Pošto smo mi Javno-kominalno predužeće naša je dužnost da vodimo računa o stanju i održavanju ovih terena i svih sportskih objekata. Moram da kažem da sa ‚‚Dinamom“ imamo partnersku saradnju, pošto već dugi niz godina sarađujemo, a oni treninge i turnire organizuju na ovim terenima, istakao je direktor JKP ‚‚Mladost“, Predrag Stojadinov

  Na turniru će u pojedinačnoj i u konkurenciji parova biti odigrano oko 300 mečeva, a prvi nosioci i glavni favoriti za osvajanje titule u Pančevu su Rumuni Andrea Velća u konkurenciji devojčica i Ćezar Krecu u konkurenciji dečaka. Najbolje rangirani Srbi na turniru su Teodora Ristić, koja je postavljena za drugu nositeljku i deseti nosilac u konkurenciji dečaka, Viktor Jović

  Mečevi prvog kola na programu su u ponedeljak na terenima Sportskog centra ‚‚Mladost“ i Teniskog kluba ‚‚Mladost“ sa početkom u 9 i 30. 

   

  Parovi 1. kola:

  Natalija Đukić (TK ‚‚Dinamo“, SRB) – Yasmeen Ghaoui (Liban); kvalifikantkinja

  Eva Kalan (Rusija); kvalifikantkinja – Milana Vulin (TK ‚‚Dinamo“, SRB)

  Emilija Kojčić (TK ‚‚Dinamo“, SRB) – Polina Akimova (Rusija); kvalifikantkinja

  Vera Tagasheva (Ukrajina); kkvalifikantkinja – Anja Milošević (TK ‚‚Dinamo“, SRB)

  Kosta Petrov (TK ‚‚Dinamo“, SRB) – Marco Furlanetto (Italija), kvalifikant

  Dragan Omčikus (TK ‚‚Dinamo“, SRB– Stevan Popović (Nemačka); vajld-kard

  Aleksa Pešić (TK ‚‚Dinamo“, SRB) –  Andrija Pavlović (Švajcarska), kvalifikant

   

  T.M.

   

  PANČEVO – Na teniskim terenima Sportskog centra ‚‚Mladost“ večeras (10.april) svečano je otvoren 27. ‚‚Pecin memorijal“, tradicionalni međunarodni turnir druge kategorije za teniserke i tenisere do 16 godina starosti. Na turniru koji organizuje Teniski klub ‚‚Dinamo“ učestvuju brojni takmičari iz zemlje i inostranstva, njih oko 150, a ove godine su na turnir došli iz 13 država, među kojima su najbrojniji domaći takmičari i takmičari iz regiona.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Sport