• Trijumf u Francuskoj – dva zlata za veslače pančevačkog Tamiša

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  013 Info

  Veslači „Tamiša“ Marko Jančikin, Petar Perić, Lazar Kovačević i Miloš Lavirac iz Begeja učestvovali su ovog vikenda na velikom internacionalnom takmičenju „43 Regata de Masse“ na veslačkoj stazi Mants la Žoli u Francuskoj 

   Veliku pomoć u organizaciji puta, transporta, smeštaja, pozajmice čamaca i opreme naši momci dobili su od prijateljskog Veslačkog kluba „Bulonj 92“ iz Bulonjbjankura u Parizu sa kojim Veslački klub Tamiš održava dugogodišnje prijateljske veze. Važno je napomenuti da je i Grad Pančevo bio zbratimljen sa Pariskom opštinom Bulonjbjankur 2012. godine.

  Na regati na kojoj je učestvovalu tačno 897 čamaca, od skifa do osmerca sa preko dve hiljade veslača, naši momci su nastupili u dve discipline: u subotu u dubl skulu za juniore veslali su Marko Jančikin i Miloš Lavirac u konkurenciji 38 čamaca i u nedelju u skul četvercu za juniore veslali su Marko Jančikin, Petar Perić, Lazar Kovačević i Miloš Lavirac u konkurenciji 24 čamca.

  Osvajanjem prvog mesta u kvalifikacijama za dubl skul, sa trećim najboljim vremenom od svih posada, Marko i Miloš su obezbedili jednu od najboljih startnih pozicija za finale. S obzirom da su Marko i Miloš već dobro uveslani partneri iz reprezentacije Srbije vrlo sigurno su vodili finalnu trku štedeći snagu za finiš u kome su izbili na prvo mesto sa sekundom prednosti ispred drugoplasirane francuske posade.

  Drugog dana takmičenja  Marko Jančikin, Petar Perić, Lazar Kovačević i Miloš Lavirac nastupaju u kvalifikacijama u četvercu skul za juniore i kao drugi čamac iskusno štedeći snagu za finalnu trku obezbeđuju prolaz u finale. U finalnoj trci vrlo iskusno vođeni štrokerom Milošem Lavircem ekipa našeg četverca drži priključak za vodećim čamcima sve do 300 metara pred cilj kad podižu broj zaveslaja i sigurno prelaze u vođstvo i sa tri sekunde prednosti osvajaju drugo zlato.

  „Izuzetan i potpun uspeh naših veslača na ovoj vrlo prestižnoj regati, dve discipline dva zlata! Pored čestitke momcima želim da se zahvalim i našim domaćinima iz Veslačkog kluba Bulonjbjankur koji su nam dali svu potrebnu logistiku za učešće na ovoj regati. Posebnu zahvalnost Veslački klub „Tamiš“ duguje i Sedriku Toublanu treneru „Bulonj 92“ koji je dugo godina bio i zvanični trener reprezentativca Srbije Miloša Stanojevića i sa njim osvojio dve svetske medalje“ -bio je prvi komentar trenera „Tamiša“ Ognjena Matijevića.

   

  Veslači „Tamiša“ Marko Jančikin, Petar Perić, Lazar Kovačević i Miloš Lavirac iz Begeja

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Sport