• VESLANJE: Pančevac Miloš Boškov osvojio bronzanu medalju u Rusiji

  Trenutno se u Kazanju u Rusiji, od 12. do 23. juna, održavaju šeste po redu Sportske igre BRIKS-a. Na ovim igrama učestvuje preko 5000 sportista iz 90 zemalja, u 27 sportova, među kojima je i veslanje.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  VESLANJE: Pančevac Miloš Boškov osvojio bronzanu medalju u Rusiji
  Foto: Unsplash

  Među mnogim reprezentativcima, koji su doputovali u Kazanj, boje Srbije brani i mladi Pančevac Miloš Boškov.

  Miloš Boškov je sa svojim partnerom Matijom Rajkovićem, iz Beograda, nastupio u dubl skulu za lake veslače i to u seniorskoj konkurenciji, iako su po godinama mlađi seniori.

  Milošu Boškovu, kao mladom uzornom sportisti, pripala je čast da, kao nosilac zastave Srbije na svečanom otvaranju, predvodi kompletnu reprezentaciju Srbije koja učestvuje na ovim igrama.

  S obzirom na veliki broj prijavljenih posada trebalo je kroz sistem kvalifikacija izboriti ulazak u polufinale, što su Miloš i Matija, racionalno štedeći snagu za naredne trke, i uradili.

  Kako se prve tri posade iz polufinala kvalifikuje za finalnu trku i borbu za medalje, Miloš i Matija nisu želeli da reskiraju, sigurno su osvajili drugu poziciju koju su zadržali do cilja.

  U finalnoj trci nije bilo kalkulacije, krenulo se žestoko od samog starta. Naš dubl je krenuo silovito i na 500 metara od starta preuzeo je vodeću poziciju, a u stopu su ih pratili dublovi Rusije i Belorusije koji su sa velikim iskustvom i zavidnim rezultatima na svetskim i evropskim prvenstvima. Kao iskusniji, Rusi i Belorusi su ostvarili napad na 400 metara do cilja i za par sekundi su prošli cilj ispred našeg mladog dubla koji osvaja bronzanu medalju, zlata
  vrednu.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Sport