• Veslanje: Zlato i srebro za takmičare pančevačkog Tamiša na takmičenju u Hrvatskoj

  Velika međunarodna regata „Croatia Open“ sa učešćem veslača iz preko petnaest evropskih zemalja održana je 6. i 7. aprila na veslačkoj stazi Jarun kod Zagreba u Hrvatskoj. Mnoge reprezentacije su iskoristile ovu regatu sa preko 750 prijavljenih posada od skifa do osmerca i oko 1700 veslača kao kvalifikacionu regatu i proveru pred predstojeće Evropsko prvenstvo i Kvalifikacionu regatu za Olimpijske igre u Parizu.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Veslanje: Zlato i srebro za takmičare pančevačkog Tamiša na takmičenju u Hrvatskoj
  Foto: VK Tamiš

  Veslački klub Tamiš nastupio je sa svoja dva kandidata za veslačku reprezentaciju Srbije Milošem Boškovim (senior) i Markom Jančikinom (junior) kako bi se svojim rezultatima nametnuli saveznom selektoru.

  U najtežoj i najprestižnijoj veslačkoj disciplini- skifu, prvi na start je izašao Marko Jančikin junior koji je trebalo da, u kvalifikacijama u konkurenciji od preko 60 skifova,  izbori mesto u finalnoj trci i borbu za medalju. Već na startu Marko je pokazao svoj raskošni talenat i sa drugim najboljim vremenom ušao u A finale. Teška borba za medalje vodila se između veslača iz Turske, Moldavije, Hrvatske i našeg Marka. Sigurnim i hrabrim nastupom Marko je obezbedio sebi drugu poziciju i srebrnu medalju između pobednika iz Turske i trećeplasiranog Moldavca.

  Drugog dana regate imao je još teži ispit, kao junior okušao se u skifu za seniore gde je bio na visini zadatka bez obzira što je to bila već četvrta trka u dva dana izveslao odlično u B finalu sa rezultatom 7.18 sec na 2000 metara i iza sebe ostavio mnogeiskusne seniore.

   Mladi seniori Miloš Boškov iz Tamiša i Matija Rajković su od strane selektora uočeni kao izuzetan veslački potencijal i posle teških zimskih priprema sa hiljade preveslanih kilometara na stazi u Jarunu pokazali su svoje umeće. Posle opreznog starta i druge pozicije i prvih preveslanih 500 metara preuzimaju vođstvo i ispred italijanske, hrvatske i jermenske reprezentacije završavaju trku kao prvi i osvajaju zlato sa rezultatom 6.27 sec.

  „Znali smo da su Miloš i Marko vredno radili sa puno entuzijazma i da će biti uspešni na regati ali ovi rezultati su premašili naša očekivanja, to su rezultati na vrhunskom reprezentativnom nivou i potvrdili su svoj kvalitet za velika svetska takmičenja.

  Nažalost Veslački savez Srbije je ove godine nesmotrenošću ostao bez budžetskih sredstava Ministarstva sporta tako da je finansiranje reprezentativaca u našem slučaju Miloša i Marka sada na klubovima i lokalnim samoupravama koje imaju mogućnosti i želje da nam pomognu.“ – bio je kratki komentar trenera Tamiša Ognjena Matijevića. 

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Sport