• PANČEVO: Trening za obuku vršnjačkih edukatora o HIV-u i sidi u KOMPAS-u

  Kreativni omladinski centar Pančeva za borbu protiv side – KOMPAS je humanitarna, nevladina i neprofitna organizacija mladih koji nastoje da svakom svojom aktivnošću spreče da se nova osoba inficira HIV-om i pomognu ljudima koji žive sa HIV-om i sidom.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  PANČEVO: Trening za obuku vršnjačkih edukatora o HIV-u i sidi u KOMPAS-u
  Foto: KOMPAS

  Kreativni omladinski centar Pančeva za borbu protiv side – KOMPAS je humanitarna, nevladina i neprofitna organizacija mladih koji nastoje da svakom svojom aktivnošću spreče da se nova osoba inficira HIV-om i pomognu ljudima koji žive sa HIV-om i sidom.  KOMPAS u Pančevu postoji od 1996. godine (do 2006. pod imenom Omladina JAZAS-a Pančevo).

  KOMPAS i ove godine organizuje Trening za vršnjačke edukatore/ke o HIV-u i sidi. Ovo je besplatna šestodnevna obuka kroz koju će mladi srednjoškolci steći sva potrebna znanja i veštine edukatora/ke, naučiti šta je timski rad, kolektivizam, empatija, znanje i važnost prevencije HIV-a i side. U dogovoru sa školama, opravdanja će biti obezbeđena za odabrane polaznike/ce.

  Nakon Treninga, mladi postaju članovi i članice KOMPAS-a i zajedno s ostatkom edukatora će držati predavanja po srednjim školama u Pančevu i pripremati i osmišljavati godišnji program organizacije.

  Trening će se podržati od 26. do 31. oktobra u SINHRO Hub-u (Generala Petra Aračića 8), a polaznici se mogu prijaviti na sledećem linku i doći 18. ili 19. oktobra na intervju od 19h takođe u SINHRO Hub-u kako bismo se bolje upoznali.

  Ko sve može da se prijavi?

  Srednjoškolci koji žive na teritoriji ili blizu Pančeva, bez obzira na pol, ekonomski i sociološki
  status, veroispovest, nacionalnost ili seksualnu orijentaciju. 

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Zdravstvo

  PANČEVO: U nedelju preventivni pregledi

  U nedelju, 19. maja, od 8 do 17 časova, Dom zdravlja organizuje akciju besplatnih preventivnih pregleda za građane u Centru za prevenciju (Miloša Obrenovića 2b), koju sprovodi Ministarstvo […]