• PANČEVO: U nedelju preventivni pregledi

  Preventivni pregledi biće organizovani i ovog vikenda u oko 150 zdravstvenih ustanova širom Srbije.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  PANČEVO: U nedelju preventivni pregledi
  Foto: Pixabay

  Dom zdravlja Pančevo organizuje još jednu akciju preventivnih pregleda, u nedelju, 3. decembra, u Službi za zdravstvenu zaštitu žena, u vremenu od 8 do 16 časova i za muškarce u Centru za prevenciju Doma zdravlja Pančevo, u vremenu od 8 do 12 časova.

  Za žene starije od 40 godina organizovan je ultrazvučni pregled dojke i mamografija po potrebi, a za muškarce starije od 49 godina PSA test kojim se otkriva tumor prostate. Oni kod kojih postoji sumnja na bolest, biće upućeni na dodatnu dijagnostiku.

  Ultrazvučni pregledi dojke će se raditi u Službi za zdravstvenu zaštitu žena, u sobi 215, od strane lekara i tehničara iz Službe za radiološku dijagnostiku.

  Kako navodi DZ, zakazivanje pregleda nije potrebno, već je dovoljno samo da građani dođu u Centar za prevenciju Doma zdravlja Pančevo u vremenu od 8 do 12 sati i u Službu za zdravstvenu zaštitu žena u vremenu od 8 do 16 časova.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Zdravstvo

  Južni Banat: Porast broja obolelih od malignih bolesti

  Na osnovu podataka Registra za rak Zavoda za javno zdravlje Pančevo, u Južnobanatskom okrugu su u 2022. godini, 1.592 osobe obolele i 839 je umrlo od malignih bolesti (petogodišnji prosek […]