• Preventivni pregledi u Domu zdravlja Pančevo i ove nedelje

  Dom zdravlja Pančevo organizovaće još jednu akciju besplatnih preventivnih pregleda u nedelju, 10. decembra.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Preventivni pregledi u Domu zdravlja Pančevo i ove nedelje
  Foto: Unsplash

  Za žene starije od 40 godina organizovan je ultrazvuk dojki, a za muškarce starije od 49 godina radiće se PSA test kojim se otkriva tumor prostate.

  U Službi za zdravstvenu zaštitu žena, u sobi 215 u vremenu od 8 do 16 časova radiće se ultrazvuk dojki ženama starijim od 40 godine i po potrebi biće upućivane na mamografiju, a u Centru za prevenciju Doma zdravlja Pančevo, u vremenu od 8 do 12 časova davaće se uputi muškarcima starijim od 49 godina za PSA test, kojim se otkriva tumor prostate. Oni kod kojih postoji sumnja na bolest, biće upućeni na dodatnu dijagnostiku.

  Država ovim pregledima želi da ukaže na značaj prevencije i da preventivne preglede učini pristupačnijim građanima, zato su prventivni pregledi organizovani u oko 170 zdravstvenih ustanova širom Srbije. Prevencija i rana dijagnostika od ključnog su značaja za pozitivan ishod lečenja svake bolesti.

  Zakazivanje pregleda nije potrebno, već je dovoljno samo da građani dođu u Centar za prevenciju Doma zdravlja Pančevo u vremenu od 8 do 12 sati i u Službu za zdravstvenu zaštitu žena u vremenu od 8 do 16 časova.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Zdravstvo

  Južni Banat: Porast broja obolelih od malignih bolesti

  Na osnovu podataka Registra za rak Zavoda za javno zdravlje Pančevo, u Južnobanatskom okrugu su u 2022. godini, 1.592 osobe obolele i 839 je umrlo od malignih bolesti (petogodišnji prosek […]