• Radovi zaposlenih u SBPB „Kovin“ predstavljeni na kongresu Saveza zdravstvenih radnika Vojvodine

  U organizaciji Saveza zdravstvenih radnika Vojvodine od 10. do 13. oktobra 2023. godine na Kopaoniku je održan XIII Kongres SZRV na temu: „Znanjem do cilja“. Kongres je okupio značajan broj zdravstvenih radnika iz primarnih, sekundarnih i tercijarnih zdravstvenih ustanova Vojvodine, među kojima su bili i medicinske sestre i tehničari iz Specijalne bolnice za psihijatrijske bolesti „Kovin“.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Radovi zaposlenih u SBPB „Kovin“ predstavljeni na kongresu Saveza zdravstvenih radnika Vojvodine
  Foto: Pixabay

  Radovi stručnjaka u datoj oblasti predstavljeni su kroz predavanja i interaktivne prezentacione forme u okviru plenarnih tematika. Sadržaj Kongresa kreirao je mogućnost za učenje i učestvovanje prisutnih zdravstvenih profesionalaca otvarajući im put ka samom vrhu oblasti njihovog delokruga rada.

  Tokom Kongresa učesnici su imali priliku da prezentuju svoje radove i razmenjuju stručna iskustva sa kolegama. Komisija je izdvojila najbolje video prezentacije. 

   U kategoriji Rad u sekundarnoj zdravstvenoj zaštiti, treće mesto osvojila je naša zaposlena, Jelena Dragaš, strukovna medicinska sestra, sa video prezentacijom „Održavanje životnih navika kod obolelih od demencije“, navode iz ove bolnice.

  Radovi medicinskih sestara i tehničara SBPB „Kovin“ predstavljeni su još i kroz dve video-prezentacije – medicinski tehničar Ivan Pantelić predstavio je rad „Komunikacija sa porodicom pacijenta obolelog od demencije“ i medicinska sestra Nevena Bogdan predstavila je rad „Komunikacija sa gerijatrijskim pacijentima“.

  – Predavanja ovog tipa idealna su prilika za promociju sestrinstva, dragocenu razmenu znanja i svakodnevnih iskustava iz prakse, novina i eventualnih problema, što doprinosi kvalitetu rada i zadovoljstvu korisnika naših usluga, dodaju iz SBPB „Kovin“.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Zdravstvo

  Popravku krova na zgradi SBPB Kovin finansira APV

  Na objektu Specijalne bolnice za psihijatrijske bolesti „Kovin“ u toku je rekonstrukcija dotrajale krovne konstrukcije Odeljenja za intenzivni tretman psihotičnih poremećaja – žensko 2.

  PANČEVO: Anonimno i besplatno testiranje na HIV i hepatitise

  Povodom obeležavanja Evropske nedelje testiranja na HIV i hepatitise i Svetskog dana borbe protiv HIV-a u periodu od 27. novembra do 1. decembra 2023. godine u prostorijama Zavoda za javno zdravlje Pančevo, u ulici Vuka Karadžića broj 8, svakog dana od 8 do 12 časova može se obaviti testiranje i savetovanje na HIV i hepatitise.