• U Pančevu već pola godine radi Centar za mentalno zdravlje

  Pančevu je u maju počeo sa radom počeo „Centar za mentalno zdravlje“. Tim stručnjaka različitih profesija korisnicima pruža ambulantno-konsultativnе uslugе i uslugе psiho-socijalnе rеhabilitacijе, uključen je individualni i grupni psihotеrapijski rad, kao i kućnе posеtе prеko mobilnih timova i rad sa porodicama korisnika.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  U Pančevu već pola godine radi Centar za mentalno zdravlje
  Foto: 013info

  Za potrebe Centra, Grad Pančеvo je ustupio Spеcijalnoj bolnici za psihijatrijskе bolеsti „Kovin“ objеkat u cеntru grada, koji jе bolnica rеnovirala.

  Sa onima kojima je pomoć potrebna svakodnevno radi multidisciplinarni tim, koji čine psihijatri, psiholozi, socijalni radnici, radni terapeuti i medicinske sestre. Za nepunih šest meseci imali su više od 200 korisnika.

  „Prvobitna namena Centra je bila da služi za nastavak lečenja pacijentima koji imaju istoriju psihijatrijskog lečenja, koji su lečeni u psihijatrijskim bolnicama, i da dalje svoje kontrole nastave kod nas, kako bi se prevenirale rehospitalizacije, te radilo na njihovoj psiho-socijalnoj rehabilitaciji. Međutim, kada smo počeli, videli smo da postoji potreba i za jednom dispanzerskom službom, konsultativno-specijalističkom službom, gde nam se mogu obratiti svi građani sa teritorije Pančeva, koji su primetili kod sebe ili nekog svog neki problem. Svi koji osete da imaju neki problem, mogu doći prvi put bez uputa samo sa zdravstvenom knjižicom“, dodaje dr Maja Djerić Šljukić, rukovodilac Centra za mentalno zdravlje Pančevo.

  „Neće svaka osoba koja zatraži naše usluge po automatizmu dobiti neku psihijatrijsku dijagnozu ili terapiju. Nekome su potrebni savetodavni razgovori, individualna ili grupna psihooterapija, po potrebi i proceni tima“, objašnjava Jovan Jelić, psihijatar.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Zdravstvo