• Advokati Dijane Hrkalović traže izuzeće Zagorke Dolovac, tvrde da je proces politički montiran

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  013 Info
  Branilački tim bivše državne sekretarke Dijane Hrkalović podneo je zahtev za izuzeće republičke tužiteljke Zagorke Dolovac.
   
  Takođe, traženo je izuzeće tužioca za organizovani kriminal Mladena Nenadića i zamenika tužioca koji vodi istragu protiv nje Milenka Mandića.
   
  List „Politika“ piše da odbrana u zahtevu tvrdi da se protiv Hrkalović „vodi politički montiran proces i da se veštački simuliraju okolnosti kako bi ona bila zadržana u pritvoru“.
  U zahtevu se Dolovac naziva „eminentnim političkim rešenjem“.
   
  Hrkalović je osumnjičena za trgovinu uticajem u vezi sa odlaganjem dostavljanja dokaza u postupku poznatom kao „ubistvo na šinama“, u kojem je Veljko Belivuk oslobođen. 

  Branilački tim bivše državne sekretarke Dijane Hrkalović podneo je zahtev za izuzeće republičke tužiteljke Zagorke Dolovac.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  Ko od frilensera nije podneo poresku prijavu plaća i zateznu kamatu

  Ukoliko frilenseri nisu podneli poresku prijavu do kraja oktobra ove godine, na raspolaganju im je mogućnost podnošenja neblagovremene poreske prijave. To znači da, pored poreza i doprinosa, treba da izračunaju i plate zateznu kamatu, čiji iznos zavisi od visine prijavljenih prihoda i broja dana kašnjenja.

  Zemljotres u Petrovcu na Mlavi

  Zemljotres magnitude 3,6 jedinica Rihterove skale pogodio je danas u 9:47 Petrovac na Mlavi, objavio je Republički seizmiološki zavod.

  Pravo na dostojanstvenu smrt: Šta je eutanazija i kako zakon u Srbiji gleda na ubistvo iz samilosti

  Kada govorimo o eutanaziji neizbežno je i moralno pitanje o tome da li imamo pravo da nekoga usmrtimo, kao i da li se iza ovog čina kriju opasnosti za zloupotrebu? Do sada su u Evropskoj uniji aktivnu eutanaziju omogućile Holandija, Belgija, Portugal, Španija i Nemačka. Van Evropske unije, to je moguće u Švajcarskoj, a pasivna eutanazija je moguća u Norveškoj, Švedskoj, Finskoj i Austriji. Međutim, u Srbiji trenutno ne postoji zakon koje omogućava ovaj izbor.

  Svako peto dete u Srbiji doživelo neki oblik seksualnog uznemiravanja, trauma ostaje do kraja života i nosi posledice

  U akciji Evropola i Interpola, pre nekoliko dana, u više zemalja uhapšeno je 39 seksualnih predatora. Srbija je u toj akciji pružila podršku, ali na teritoriji naše zemlje nije bilo privođenja. Iz kandži zlostavljača spaseno je troje dece, koja su bila deo lanca trgovine ljudima. U Srbiji se godišnje prijavi najmanje 400 slučajeva seksualnog zlostavljanja dece, a sve češće žrtve postaju i manipulacijom fotografija i snimaka uz pomoć veštačke inteligencije. Trauma koju deca dožive ostaje do kraja života i nosi brojne posledice.