• Aerodrom je dužan da nadoknadi štetu zbog kašnjenja i otkazivanja letova

  Iz Aerodroma Beograd za N1 kažu da putnici eventualne zahteve za nadoknadu štete usled kašnjenja i otkazivanja letova godine treba da upute izabranoj avio-kompaniji, a da će Aerodrom potom ove zahteve rešavati direktno sa avio-kompanijama. Aerodrom snosi odgovornost, ali samo za one putnike koji su imali direktnu štetu, poručuju iz udruženja Efektive za N1.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Aerodrom je dužan da nadoknadi štetu zbog kašnjenja i otkazivanja letova
  Foto: Pixabay

  „Bila sam putnik na aerodromu i bila žrtva totalnog kolapsa, sa dvoje male dece. Nekoliko sati smo držani u neodgovarajućim uslovima smeštaju bez hrane, bez toaleta, sa flašicom od pola litre vode, bez toaleta… Pretrpeli smo traumu, jer zapravo nijedna procedura koja bi trebalo da postoji i da se sprovede u vanrednim okolnostima nije valjano sprovedena“, stoji u pismu redakciji N1 Biljane Đorić koju je zanimalo kako putnici mogu da nadoknade štetu.

  Drugi sagovornik N1, rekao je da su deo putnika nalazio u hodniku koje liči na gradilište i u kojem je zagušljivo, kao i da je intervenisala Hitna pomoć, jer je nekima pozlilo, a neki su pali i u nesvest.

  Podsećamo, usled greške u funkcionisanju službi operatera na aerodromu „Nikola Tesla“ u Beogradu, u nedelju oko 17 časova u tranzitnoj zoni došlo je do mešanja putnika koji su doputovali iz Skoplja sa drugim putnicima koji nameravaju da putuju ka evropskim i svetskim destinacijama. Zbog toga je kasnilo 17 letova, a otkazani su polasci za Berlin, Frankfurt i Dizeldorf.

  U dopisu koji je N1 dobio od kompanije Belgrejd erport (Belgrade airport) navodi se da „putnici eventualne zahteve za nadoknadu štete usled kašnjenja i otkazivanja letova 21.01.2024. godine treba da upute izabranoj avio-kompaniji.

  „Ona je uvek prva tačka kontakta u ovim i sličnim situacijama, s obzirom na to da su kupovinom avionske karte ušli u ugovornu obavezu sa avio-kompanijom. Prema proceduri, aerodrom potom ove zahteve rešava direktno sa avio-kompanijama“, piše u odgovoru aerodroma.

  Kompanija Belgrejd erport je navela da se još jednom izvinjava „na neprijatnostima i zahvaljuje putnicima, avio-kompanijama, MUP-u i svim nadležnim službama na koordinaciji i saradnji da se saobraćaj te večeri normalizuje u najkraćem mogućem roku“.

  Iz organizacije potrošača Efektiva smatraju bi putnici trebalo da potražuju naknadu štetu prema Zakonu o obligacionim odnosima kao i da je Aerodrom odgovoran za nastalu situaciju.

  “Odštetu mogu traže samo ako su imali direktnu štetu. U slučaju da su zakasanili na sledeći let, propustili neki događaj zbog kašnjenja, morali da plate noćenje u Beogradu zbog kašnjenja… Ove štete moraju biti jasne i dokazive. Pozivamo sve zainteresovane da se jave ako im je potrebna pomoć“, navode iz Efektive.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  Objavljene nove cene goriva

  U narednih sedam dana, litar evrodizela za maloprodaju koštaće 204 dinara, dok će cena bezolovnog benzina biti 185 dinara po litru, saznaje […]

  Sprečeno krijumčarenje migranata preko Drine

  Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, u nastavku aktivnosti Štaba za suzbijanje iregularnih migracija u Malom Zvorniku, sinoć su sprečili krijumčarenje migranata preko Drine i državne […]