• Ako dete baci petardu, roditelj plaća i do 100.000 dinara

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  013 Info

  Državna sekretarka u MUP-u Biljana Popović Ivković izjavila je da će kazne za upotrebu pirotehničkih sredstava izmenama zakona biti pooštrene.

   

  Kako je rekla, one će biti povećane sa iznosa od 10.000 do 50.000 dinara, na visinu od 50.000 do 100.000 dinara.
   
  „Kada je reč o maloletnicima, za njih će odgovornost snositi roditelji, staratelji, usvojitelji, koji će plaćati ovu kaznu ili će obavljati društveno koristan rad od 40 do 120 sati“, navela je Popović Ivkovićeva na prezentaciji projekta „Petarde nisu igračke“ u Policijskoj stanici u Zemunu. 
   
  Ona je dodala da su izmene Zakona o javnom redu i miru, u pogledu upotrebe pirotehničkih sredstava, neophodne jer su uočili „povećanu društvenu opasnost kada je reč o upotrebi pirotehnike“ i kao primere tragičnih događaja navela dečaka iz Niša koji je na dočeku 2017. godine zadobio teške povrede ekstremiteta i devojčicu iz Čačka koja je zadobila teške povrede grudnog koša i pluća zbog topovskog udara sa svadbenog veselja. 
   
  Projekat „Petarde nisu igračke“ biće realizovan u decembru u zemunskim osnovnim školama. 
   
  Šef Misije OEBS u Srbiji Andrea Oricio poručio je deci da se tokom novogodišnjih praznika mogu lepo provesti i bez petardi i pirotehničkih sredstava. „Novogodišnji praznici bi trebalo da budu nešto što je lepo i radosno i sve zavisi od vas, deco. Vi treba da budete primer i vašim drugarima kako možete lepo da se provedete i bez petardi i pirotehničkih sredstava“, rekao je Oricio

  Državna sekretarka u MUP-u Biljana Popović Ivković izjavila je da će kazne za upotrebu pirotehničkih sredstava izmenama zakona biti pooštrene.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  Po deklaraciji čokolada – po ukusu šećerna tabla

  Prevare u vezi sa hranom su problem otkada je proizvodnja postala profitabilna. Gotovo da nema proizvoda u prehrambenoj industriji koji u nekom trenutku nije falsifikovan, od mleka i mlečnih […]