• Apel za dodatni oprez u saobraćaju u vreme praznika

  Agencija za bezbednost saobraćaja (ABS) pozvala je danas sve učesnike u saobraćaju da u vreme prvomajskih i uskršnjih praznika budu dodatno oprezni u saobraćaju, jer se očekuje povećan obim saobraćaja na putevima, kao i povećano učešće osetljivih kategorija u saobraćaju.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Apel za dodatni oprez u saobraćaju u vreme praznika
  Foto: Pixabay

  Veći je intenzitet lokalnih kretanja, povećan broj motocikala, bicikala i mopeda, kao i veći broj pešaka, napominje ABS.

  Analize koje sprovodi Agencija za bezbednost saobraćaja ukazuju na to da su najčešći faktori nastanka saobraćajnih nezgoda sa nastradalim licima u vreme prvomajskih praznika neprilagođena brzina i vožnja pod dejstvom alkohola.

  „Apelujemo na vozače da budu strpljivi i tolerantni, da prilagode brzinu kretanja uslovima na putu i poštuju ograničenja, kao i da ne upravljaju vozilima pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci“, kažu u Agenciji za bezbednost saobraćaja.

  Pešacima i biciklistima savetuju da budu oprezni, uočljivi za druge učesnike i adekvatno osvetljeni.

  „Mopedistima i motociklistima poručujemo da se adekvatno pripreme za putovanja, koriste kacige i zaštitnu opremu i poštuju propise“, saopštio je ABS.

  Agencija podseća vozače i putnike u automobilima da su u obavezi da koriste sigurnosne pojaseve i ispravno prevoze decu u adekvatnim auto-sedištima za decu.

  Pozivamo sve učesnike u saobraćaju da budu posebno oprezni i da svojim ponašanjem ne ugrožavaju sebe ni druge, već da doprinesu povećanju bezbednosti saobraćaja na ulicama i putevima u našoj zemlji, saopštio je ABS.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  UEFA pokrenula disciplinski postupak protiv Srbije

  Evropska fudbalska unija (UEFA) saopštila je danas da je pokrenula disciplinski postupak protiv Fudbalskog saveza Srbije zbog navodnog nedoličnog ponašanja njegovih navijača, na marginama […]