• Aplikacija penzionerske kartice i na mobilnom telefonu

  Fond za penzijsko i invalidsko osiguranje pozvao je sve korisnike penzionerskih kartica da na svom mobilnom uređaju preuzmu aplikaciju „Penzionerska kartica”. Aplikacija je besplatna i jednostavna za korišćenje i pretragu.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Aplikacija penzionerske kartice i na mobilnom telefonu
  Foto: Pixabay

  Aplikacija sadrži obaveštenja gde se mogu iskoristiti penzionerske kartice, koliki su popusti koje davaoci pogodnosti pružaju korisnicima, kao i na koje robe i usluge se popusti odnose.

  Istovremeno, kako kažu u Fondu PIO, aplikacija omogućava penzionerima da u svakom momentu imaju pregled firmi koje daju popuste, uvid u sniženja, adrese… Imaju i mogućnost da prate stanje bodova, kao i da pročitaju najvažnije vesti u vezi s ovom karticom.

  Među najčešćim pitanjima Fondu PIO, kada je reč o karticama, su kako se dodeljuju bodovi korisniku, kao i čemu služe dodeljeni bodovi onom ko koristi penzionersku karticu.

  Dodeljene bodove korisnik penzionerske kartice kasnije može iskoristiti za ostvarivanje dodatnih pogodnosti, oni se, međutim, ne mogu zameniti za novac, ali se mogu sakupljati prenošenjem iz meseca u mesec.

  Za utrošenih 500 dinara, korisniku penzionerske kartice fond dodeljuje jedan bod. Penzioner s karticom može ostvariti ukupan broj bodova na mesečnom nivou najviše do visine iznosa prosečne penzije u Srbiji prema poslednjem objavljenom podatku. Fond vodi evidenciju o dodeljenim i utrošenim bodovima korisnika penzionerskih kartica.

  Popuste kroz prijem bodova obezbeđuju ustanove, javna preduzeća, finansijske institucije, biblioteke, muzeji, pozorišta, banje, banke, sportski centri…

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija