• APR: Dostupna aplikacija za dostavljanje finansijskih izveštaja

  Korisnicima je od danas dostupna aplikacija za sastavljanje i dostavljanje finansijskih izveštaja, odnosno dokumentacije za 2023. godinu a njoj se može pristupiti preko posebnog informacionog sistema (PIS) Agencije za privredne registre (APR), saopštila je ova agencija.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  APR: Dostupna aplikacija za dostavljanje finansijskih izveštaja
  Foto: Pixabay

  Tehničko uputstvo za korišćenje aplikacije može se naći na sajtu APR-a.

  Na ovoj internet stranici su, kao i prethodnih godina, ažurirane informacije za sve vrste zahteva koji se mogu dostaviti u PIS FI sistemu za dostavljanje finansijskih izveštaja, dokumentacija propisana za svaku vrstu zahteva, te pojedinačna uputstva o korišćenju u vezi sa evidencijom obveznika, dostavljanjem izjave o neaktivnosti i slično.

  Agencija je pustila u rad i eksterni portal Ažuriranje evidencije obveznika, u okviru posebnog informacionog sistema APR-a, putem koga obveznici dostavljanja finansijskih izveštaja mogu da dostave reklamacije, ukoliko podaci u toj evidenciji nisu ažurni.

  Putem tog portala se na gotovo istovetan način obavlja i prijava odnosno odjava preduzetnika koji vode dvojno knjigovodstvo i čiji se podaci vode u registrima i evidencijama APR-a, navodi se u saopštenju.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp

  Tagovi:

 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  Preko 300 novih startap kompanija u protekle dve godine

  Srpski inovacioni ekosistem nastavlja impresivan rast, sa preko 300 novih startapa u protekle dve godine, 28 odsto čine mladi osnivači, starosti 15 do 29 godina, a 22 odsto startap kompanija je u […]